Künefe Avrupa'ya transfer oldu

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'nin damak tadı olan künefeyi Almanların beğenisine sunacaklarını söyledi. TESK, 17 Mart 2012 tarihinde düzenlenecek Münih Uluslar arası Zanaatkarlar Fuarında stan

Künefe Avrupa'ya  transfer oldu

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'nin damak tadı olan künefeyi Almanların beğenisine sunacaklarını söyledi.
 

TESK, 17 Mart 2012 tarihinde düzenlenecek Münih Uluslar arası Zanaatkarlar Fuarında stant açarak, künefeyi ziyaretçilerin beğenisine sunacak. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Hatay'ın meşhur künefesini sıcak sıcak fuarı ziyaret edenlere ikram ederek künefeye Avrupa'nın yolunu açacağız. Fuarda künefenin yanı sıra İpek dokuma ustalarımız ve buğday sapı işlemecisi ustalarımız canlı dokuma yaparak ipek dokuma halıları ile çeşitli hediyelik eşyayı ziyaretçilerin


beğenilerine sunacağız. Fuar kapsamında TESK olarak muadil kuruluşumuz olan Alman ZDH ile birlikte Türk-Alman diyalogu formunu da düzenleyeceğiz. Formda Türk-Alman diyalogu ile mesleki eğitim sistemlerimiz karşılıklı olarak masaya yatırılacak. En önemlisi Türk halkının en önemli damak tadı ve el sanatları dünyaya açılmış olacak" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam