Küçük kıza 2 cani tecavüz etti

Anne babası boşandı, “Bakmak istemiyoruz” diye K.'yı ve kardeşini yuvaya verdi Amcası ikisini aldı. Ama devlet para yardımını kesince 12 yaşındaki K.'yı yine yuvaya gönderdi K. istenmeyen çocuk olmanın travmasıyla uğraşırken, “ağabey” dediği iki esnafın t

Küçük kıza 2 cani tecavüz etti
Anne babası boşandı, “Bakmak istemiyoruz” diye K.'yı ve kardeşini yuvaya verdi Amcası ikisini aldı. Ama devlet para yardımını kesince 12 yaşındaki K.'yı yine yuvaya gönderdi K. istenmeyen çocuk olmanın travmasıyla uğraşırken, “ağabey” dediği iki esnafın tecavüzüne uğradı.

12 yaşında, üstelik de '“ağabey' bildiği iki kişinin tecavüzüne uğrayan kız çocuğunun kaldığı yuvanın ismini bilerek vermedik. İsmindeki rumuzu da değiştirdik.

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK), yine bir çocuk tecavüzüyle sarsıldı. Boşanan anne babanın bakmak istemediği ve İstanbul'daki bir yuvaya yerleştirdiği 12 yaşındaki kız çocuğu, yuvaya 100 metre uzaklıktaki bir kuaför dükkânında iki esnafın tecavüzüne uğradı.

Hastaneye kaldırıldı

Tecavüz zanlıları tutuklanıp cezaevine konurken, kız çocuğu geçirdiği ağır travma nedeniyle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yuvada sözleşmeli olarak çalışan temizlik işçisinin, mesai sonrası kuaförde çalıştığı ve tecavüzle ilgisi olduğu iddia edildi.

“Hepimiz suçluyuz” dedirten tüyler ürpertici olay, iddiaya göre şöyle gerçekleşti:

K.Ç. ve kardeşi, anne babaları boşandıktan sonra önce annenin yaşadığı bir şehirdeki SHÇEK'e ait yuvaya verildi. Bir yıl sonra iki kardeş babanın yanına İstanbul'a geldi ancak baba bakamayacağını söyleyerek çocuklarını yuvaya verdi. Daha sonra amca, çocukları yanına aldı. SHÇEK, amcaya ayni nakdi yardım yaptı ancak bir süre sonra amca da, “Büyüğüne bakamıyorum” diyerek K.Ç.'yi kuruma bıraktı.

Kimse tarafından istenmeyen bir çocuk olmanın ağır bunalımını yaşayan K.Ç., “kendine zarar vermek istediği” iddiasıyla önce Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırıldı. Daha sonra da Marmara Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatri Servisi'nde uzun bir süre tedavi gördü.

İki kişi cezaevinde

İstenmeyen çocuk olmak ve terk edilmişliğin ardından 27 Mart Perşembe günü K.Ç.'nin dünyası bir kez daha karardı. Her sabah okula giderken ve okul çıkışı uğradığı, bisküvi ve çerez satın aldığı, “ağabey” dediği kişinin tecavüzüne uğradı. Ve de “anne” dediği yuva çalışanlarıyla saçını kestirmeye gittiği kuafördeki “ağabey” de vardı bu tecavüzün içinde.

Çocuk şube tutanaklarına göre kuruyemişçi, tecavüzün ardından K.Ç.'yi 100 metre ilerideki yuva yerine yuvadan çok uzak olan Dudullu'ya götürüp sokağa bıraktı. K.Ç., Dudullu'da oturan teyzesinin evini güçlükle buldu. Olay, teyzenin şüphesiyle ortaya çıktı.

Yapılan soruşturma sonucu kuaför çalışanı ile kuruyemişçisinin sahibi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yuvada sözleşmeli olarak çalışan temizlik işçisi Ö.Y.'nin de, mesai sonrası söz konusu kuaförde çalıştığı ve tecavüzle ilgisi olduğu iddia edildi.

“Derin üzüntü duyduk”

Olayla ilgili derin bir üzüntü duyduklarını belirten SHÇEK İstanbul İl Müdürü Seyfi Bozçelik, “Kemik yaşı 14 olan bu çocuğumuz, ailesiyle ilgili sıkıntı yaşıyordu. Babasıyla aralarında nahoş durumlar olmuştu. Bu nedenle de amcasının yanına gitmiş. Amca bakmayınca bize geri döndü. Şimdi çok büyük bir travma yaşıyor ve tedavi altında” dedi.

Demeç verme yetkisine sahip olmayan bir SHÇEK yetkilisi ise, sivil toplum örgütlerini çocuk yuvalarına davet ederek, “Bu çocukların kendilerine rol model olacak gönüllülere ihtiyacı var. Yuvada gönüllü olarak sivil toplum örgütlerinin ve vatandaşın görev alması aynı zamanda bir oto kontrol sistemini de doğuracak, çocuk istismarını önleyecek” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam