Küçük İlknur'un acı dolu hayatı

Kilis’in Belenözü köyünde yaşayan Lüfiye ve Ahmet İ. çiftinin, yaklaşık 4 yıl önce Gaziantep’te bir hastanede, birinin başı olmayan yapışık ikiz kız bebekleri dünyaya gelmiş, yapışık ikizler Adana’daki Çukurova Üniversiyesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi

Küçük İlknur'un acı dolu hayatı

Kilis’in Belenözü köyünde yaşayan Lüfiye ve Ahmet İ. çiftinin, yaklaşık 4 yıl önce Gaziantep’te bir hastanede, birinin başı olmayan yapışık ikiz kız bebekleri dünyaya gelmiş, yapışık ikizler Adana’daki Çukurova Üniversiyesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne sevk edilerek, burada tedavi altına alınmıştı.

BAŞI OLMAYAN İKİZ KARDEŞİ

Bu süre zarfında bebeklerden biri normal gelişimini sürdürürken, diğeri ise başı olmadan kardeşinin göğüs ve karnına yapışık olarak kol ve bacakları kardeşine göre daha az gelişebilmişti.

AİLESİ ARAYIP SORMADI

Ailesinin arayıp sormadığı bebeğe, hastane personeli tarafından “İlknur” adı verilmişti.

Çocuk Cerrahi Servisi sorumlu hemşiresi Refiye Özgen’e “anne” diyen İlknur, servisin adeta maskotu ve sevgilisi olmuştu.

AMELİYAT GÜNÜNÜ BEKLİYORDU

Yardımla bir yere tutunarak yürüyebilen küçük İlknur, elbisesinin altında gizlediği başı olmayan ikizinden ayrılacağı günü bekliyordu.

Beklenen o gün geldi. 4 yaşındaki İlknur İ., 2 Mayıs’ta, Çukurova Üniversitesi’nde ameliyat edildi. Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu, kardeşinden ayrılan İlknur İ.’nin, şu anda sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

AİLESİNE Mİ VERİLECEK?

İlknur 4 yıldır hastane personeli tarafından büyütülüyordu. Bundan sonra ne olacağı ile ilgili bir soru üzerine rektör Akınoğlu, İlknur İ.’nin ailesinin de çocuklarına en iyi şekilde sahip çıkacağına inandığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam