KTÜ'de okuyan bir Filistinli!

Trabzon'da Karadeniz Teknik Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) öğrenim gören Filistinli Samir Adwan, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında yakınlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, bir yandan da onlarla gurur duyuyor. Adwen,  yaptığı açıklamada, 2005 yılında Tü

KTÜ'de okuyan bir Filistinli!

Trabzon'da Karadeniz Teknik Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) öğrenim gören Filistinli Samir Adwan, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında yakınlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, bir yandan da onlarla gurur duyuyor.

Adwen,  yaptığı açıklamada, 2005 yılında Türkiye'ye geldiğini, KTÜ Makine Mühendisliği Bölümü'nde son sınıf öğrencisi olduğunu belirtti.

İsrail'in Gazze'ye hava saldırısı başlatmasının ardından bölgedeki gelişmeleri izlemeye çalıştığını belirten Adwar, İsrail'in Filistin'e saldırıları sırasında, öncelikle elektrik ve telefon hatlarını hedef aldığını, bu nedenle iki hafta boyunca ailesinden haber alamadığını ve çok endişelendiğini anlattı.

Adwan, son haber aldığında aralarında 3 kuzeninin de bulunduğu yakınlarını kaybettiğini ifade ederek, ''Bunu öğrendiğimde üzüldüm ama çok fazla değil. Bizden her gün yüzlerce kişi ölüyor. Aslına bakarsanız onlarla gurur duyuyorum. Onlar sayesinde bir gün Filistin'i geri alacağız'' dedi.

Gazze'de daha henüz ilköğretim çağındayken bile zor şartlar altında okuduklarını belirten Adwan, ''Gazze'de okula giderken İsrailli askerlerle karşılaşıyorduk. Bazen okula gitmemize izin verilmiyordu. Bir şeyler öğrenmemizi, yetişmemizi istemiyorlardı. Okullarımızı bombalıyorlardı'' diye konuştu.

-''SADECE TÜRKİYE BİZE YARDIM ETTİ''-

Adwan, Türkiye'nin İsrail'in Gazze'ye 20 günü aşkın sürdürdüğü saldırılar boyunca Filistin'e destek çıktığını belirterek, şöyle devam etti:
''Bizim gibi Müslüman olan ülkelerden sadece Türkiye bunu yaptı. Türkiye, Arap ülkelerinden daha çok Filistin'e yakın. Müslüman ülkeler, özellikle Arap ülkeleri, Türkiye'den örnek alsınlar. Osmanlı torunları gibi, Türk çocukları gibi olsunlar. Türkiye'ye çok şey borçluyuz. Türkiye'nin bu desteği beni umutlandırdı. Türkiye sayesinde Filistin diye bir ülke olduğuna inancım arttı.''

Her gün yakınlarından haber almaya çalıştığını anlatan Adwan, ''Onları arayıp bir şeye ihtiyaçları olup olmadığını sorduğumda 'bir şey istemiyoruz, dua edin yeter' diyorlar'' dedi.

Adwan, Gazze'deki insanların paraya ihtiyacı olmadığını belirterek, ''Şu anda parayı nerede harcayacaklar ki? Hiçbir işe yaramaz. Onların ilaca, gıda ve kıyafete ihtiyaçları var. Umarım gönderilen yardımlar bu yönde olur'' diye konuştu.

-''FİLİSTİNLİ OLDUĞUMU SÖYLEYİNCE ELLERİME SARILDI''-

Türkiye'de eğitim almaktan ve yaşamaktan mutlu olduğunu ifade eden Samer Adwan, ülkesine yardım etmek için çırpınan insanları gördükçe duygulandığını söyledi.

Adwan, ''Görüyorum, yardım kampanyaları, kermesler ve yürüyüşler yapılıyor. Duygularımı ifade etmem çok zor. Türkiye'ye Filistinli çocuklar adına çok teşekkür ediyorum. Türk insanlarıyla, Türkler kadar gurur duyuyorum'' dedi.
Türkiye'de çevresindeki insanlardan oldukça ilgi gördüğüne dikkati çeken Adwan, şunları söyledi:

''Beni tanıyanlar kendimi güvende hissetmemi sağlıyorlar. Ankara'da kaldığım bir zaman camiye gitmiştim. Namaz kıldıktan sonra saflardan birinde bir yaşlı amca vardı. Nereli olduğumu sordu. Filistinli olduğumu söyledim. Ellerime sarıldı. Müslüman ülkeler arasında böyle bir bağlılığın olduğunu görünce çok duygulandım. Böyle bir ilgi hiç görmemiştim.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler