Kozmik odada kriptolu haberleşme

 11 çelik kapının kırılmasıyla girilen örgüte ait kozmik odada yakılmaya çalışılan belgeler arasında bazı isimler tespit edildi. Örgütün hücre evlerinin de aralarında bulunduğu 55 ayrı adreste yapılan aramalar sonucu ele geçirilen belgelerde, bazı gazetec

Kozmik odada kriptolu haberleşme

 

11 çelik kapının kırılmasıyla girilen örgüte ait kozmik odada yakılmaya çalışılan belgeler arasında bazı isimler tespit edildi.
 
Örgütün hücre evlerinin de aralarında bulunduğu 55 ayrı adreste yapılan aramalar sonucu ele geçirilen belgelerde, bazı gazetecilerin de örgüte maddi destek sağladığı iddia edildi.
 
ÜST DÜZEY KORUMA
 
Örgütün kozmik bilgileri, yurtdışına ilettiği ve yurtdışından gelen eylem talimatlarını aldıkları odalarda üst düzey korumaya aldığı belirlendi.
 
Her türlü operasyona karşı özel önlem olarak ortam dinlemelerine karşı kozmik odaların özel alüminyum kaplamalarla korunduğu tespit edildi.
 
8 kat çelikten yapılan odaların, dış cephesinin de özel bir alüminyum sistemle kaplandığı ve kozmik odalarda örgütsel dokümanları yakmak için benzin ve çakmak da bulundurulduğu ortaya çıktı.
 
Kozmik odalardaki aramalarda ele geçirilen yazılı ve dijital dokümanlarda sadece özel istihbarat servislerinin kullandığı bir teknik ve şifreleme yönteminin kullanıldığı belirlendi.
 
Özel bir haberleşme tekniğini kullanan örgüt üst yönetiminde en etkili isimler arasında T.T. ve K.K.’nın olduğu iddia edildi. Şifreli haberleşme yönteminin kullanıldığı bilgisayarda, örgütün Türkiye kanadını oluşturanların yurtdışından talimatları veren şahsın kim olduğunu bilmedikleri de ortaya çıktı.
 
Bu bilgisayarı kullanarak irtibat sağlayan örgütün üst düzey yöneticilerinin, yurtdışından gelen emirleri uyguladıkları belirtildi. Kriptolu bilgilerin gönderildiği ve alındığı kozmik odaların
 
Halkın Hukuk Bürosu (HHB), Gençlik Federasyonu, Yürüyüş dergisi ve İdil Kültür Merkezi’nde bulunduğu belirtildi. HHB’nin örgütün Türkiye’deki yönetim merkezi olduğu ileri sürüldü.
 
‘Boru bomba ve molotof kullandım’
 
1999’da Belçika polis birimlerince Knokke şehrinde DHKP-C’ye yönelik yapılan operasyonda örgüt evlerinde ele geçirilen belgeler arasında avukat T.T.’nin örgüte sunduğu özgeçmiş de yer aldı.
 
ASKERİ BİRİKİM KAZANDIM 
 
Örgütü deşifre eden 88 klasör ve yaklaşık 16 bin dosyadan oluşan belge arasında T.T.’nin örgüte sunduğu özgeçmiş, 2008’de Türkiye’ye gönderilen belgeler arasında yer aldı.
 
T.T. o belgede kendini şöyle ifade etti: “Askerlik yapmadım, ama halk patlayıcılarını yapabiliyorum. Boru bomba ve molotof kullandım. l4’lü silah kullanabiliyorum. Ayrıca keleşin tüm teknik özelliklerini biliyorum . Partinin ideolojisini, yarattığı gelenekleri ve savaşın yürütülüş biçimini bilmekteyim. Zaten yapılıyor.
 
Ankara Pursaklar’da Dersimli bir aile ilişki olarak lojistik anlamda değerlendirilebilir. Barikat direnişlerine katıldım. Eğitim çalışmalarında teorik ve askeri birikim kazandım. Yapacağıma inandığım ve daha doğru bir tanımla partinin benim yapabileceğime inandığı şeyleri yapmaya büyük oranda hazırım.”
 
Belgeler sobadan çıktı
 
DHKP-C’ye yönelik operasyonun İzmir ayağının detayları ortayaçıktı. Polis kameralarınca kayda alınan operasyon görüntülerine göre, polis çelik kapıları kırarak içeri girmeye çalışırken, zanlılar gizli belgeleri sobayaattı.Erken davranan polis, belgeleri yakmaya çalışan kişiyi engelledi.
 
Belgelerde, yurtdışına gönderilmek istene kozmik bilgilerve suikastı planlanan çok sayıda üst düzey kişi isminin olduğu ileri sürüldü. 17 zanlının, sorgusu sürerken; aralarında örgütün bölge sorumlusu S.B’nin de olduğu 3 kişi ise aranıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler