Kozmik bilgiler DHKP-C'nin elinde

 Şüphelilerin Türkiye’nin kozmik bilgilerini şifreli metinlerle kodlayarak raporladıkları belirtilirken “Başka ülkeler lehine ajan faaliyeti yürütmek için gizli haberleşme merkezleri oluşturdukları tespit edildi” denildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün te

Kozmik bilgiler DHKP-C'nin elinde

 

Şüphelilerin Türkiye’nin kozmik bilgilerini şifreli metinlerle kodlayarak raporladıkları belirtilirken “Başka ülkeler lehine ajan faaliyeti yürütmek için gizli haberleşme merkezleri oluşturdukları tespit edildi” denildi.
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün terör örgütü DHKP-C’ye yönelik 7 il, 55 adreste yaptığı operasyonun detayları ortaya çıktı. İstanbul Emniyeti’nden yapılan yazılı açıklamada “Legal görünüm altındaki dernek/kültür merkezi/dergi bürolarında çelik kapılarla korunaklı hale getirdikleri yerlerde, yurtdışında bulunan örgüt elebaşlarına ülkemizin kozmik bilgilerini şifreli metinler halinde kodlayarak raporladıkları belirlendi.
 
Ayrıca şüphelilerin başka ülkeler lehine ajan faaliyeti yürütmek için gizli haberleşme merkezleri oluşturdukları tespit edildi” denildi. Operasyonun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları ve savcıların nezaretinde yürütüldüğü vurgulanırken avukatların ‘terör örgütü yöneticiliği ve üyeliği’ şüphesiyle gözaltına alındığı kaydedildi.
 
HOLLANDA BELGELERİ 
 
Terör örgütü DHKP-C’ye yönelik yapılan dev operasyonda gözaltına alınan avukatların örgüt ile militanlar arasındaki ilişkileri koordine ettiği iddia edildi.
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nin düzenlediği operasyonun düğmesine 1999’da Belçika ve 2004’te Hollanda’daki operasyonda ele geçirilen dokümanlardan yola çıkılarak basıldığı öğrenildi.
 
1999 yılında Belçika polis birimlerince Knokke şehrinde DHKP-C’ye yönelik yapılan operasyon sonucunda örgüt mensuplarının kullanmış oldukları evde ele geçirilen belge ve dökümanların incelenmesi sonucunda örgütün yurtdışı yapılanması deşifre edilmişti.
 
88 klasör ve yaklaşık 16 bin dosyadan oluşan belge ve dökümanlarda yapılan incelemelerde örgüt içinde en etkin rolün avukatlara verildiği tespit edildi.
 
‘BORU BOMBA CV’DE’
 
Baskın yapılan yerlerden biri olan Halkın Hukuk Bürosu’nun DHKP-C terör örgütünün yurtdışındaki yöneticilerinin talimatıyla kurulduğu iddia ediliyor.
 
Operasyonlar sonucunda gözaltına alınan avukat T. T’nin büroya sunduğu özgeçmişinde “Boru bomba ve Molotof kullandığını” belirttiği belirlendi.
 
T’nin özgeçmişinde ayrıca örgütün eylemlerinde bulunduğu, cezaevinde yattığı, cezaevinden sonra kendisine ‘silahlı propaganda birliği ve demokratik alan’ diye iki seçenek sunulduğu, kendisinin demokratik alanı seçtiği bilgileri yer alıyor.
 
Şifreli görüşmeler
 
Örgüt militanları teknik takibe de yakalandı. İnternet üzerinden ve telefonlar üzerinden şifreli ve kodlu konuşan şüpheli ve avukatların örgütün yurtdışında bulunan yöneticilerine bilgi taşıdıkları ileri sürüldü. Yurtdışında bulunan avukatlardan Oya Aslan ve Selçuk Kozağaçlı’nın operasyonu duyunca dönmekten vazgeçtikleri ileri sürüldü.
 
AVUKAT SUİKAST EMRİNİ TAŞIMIŞ
 
Ele geçirilen belgelere göre gözaltına alınan eylemcilerin hangi avukatla görüşeceği eylem öncesinden belirleniyor. ‘İçeride kimin çözüleceğini kimin nasıl yakalandığını’ görüşmelerle öğrenen avukatların hazırladıkları raporlar örgüt yöneticisine sunuluyor.
 
Cezaevini örgütün eğitim yeri olarak değerlendiren örgüt yöneticileri tutuklu militanların aileleriyle dahi görüşmesini engellemiş. Gözaltına alınan avukatlardan birisinin bir siyasi partinin ilçe başkanına yapılacak suikast planını DHKP-C militanlarına ilettiği de öğrenildi.
 
SUiKAST LiSTESi ÇIKTI
 
Operasyonda örgütün merkez üsleri olarak değerlendirilen bazı yerlerdeki kozmik odalarda ele geçirilen dokümanlarda çok sayıda isme yönelik suikast planı olduğu bildirildi.
 
11 çelik kapının koruduğu özel odaya 6 saatte ulaşan çalışan güvenlik güçleri kozmik odaların duvarlarında özel bölmelerin olduğunu tespit etti.
 
Gizli bölmelerde elde edilen belgelerde hâkim, savcı, eski il müdürü seviyesindeki polis müdürlerine ait bilgiler, kamu binaları ve AK Partililer hakkında listelerin yer aldığı görüldü.
 
VATAN CADDESi’NDE EYLEM
 
Operasyonu protesto etmek isteyen 20 kişilik bir grup dün İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Gösterinin izinsiz olduğu ve dağıtılacağı uyarılarını dikkate almayan gruba tazyikli su sıkıldı. Eylemciler Vatan Caddesi’ni bir süre trafiğe kapattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler