Köşkte İzzebebegovic misafir oldu

 CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Türkiye'ye gelen Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç'i Çankaya Köşkü'nde törenle karşıladı.  Cumhurbaşkanı Gül ile Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi İzzetbegoviç, karşılama töreninin ardınd

Köşkte İzzebebegovic misafir oldu

 

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Türkiye'ye gelen Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç'i Çankaya Köşkü'nde törenle karşıladı. 
 
Cumhurbaşkanı Gül ile Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi İzzetbegoviç, karşılama töreninin ardından bir görüşme gerçekleştirdi.
 
Cumhurbaşkanı Gül görüşmede, Türkiye'nin her zaman Bosna-Hersek'in yanında olduğunu ve bundan sonra da olmaya devam edeceğini ifade etti. Bosna-Hersek’te siyasi istikrarın bir an önce tesis edilmesi ve reform sürecine hız kazandırılmasının büyük önem taşıdığını söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, Bosna Hersek'in NATO ve AB perspektifinin güçlendirilmesi ve bunun sağlayacağı ivmeyle Avrupa-Atlantik kurumlarına entegrasyon yönünde ilerlemesini arzu ettiğimizi bildirdi. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, Türkiye-Bosna-Hersek-Sırbistan Üçlü Zirve Süreci’nin devamına önem atfettiğimizi de sözlerine ekledi.
 
Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Boşnak Üyesi İzzetbegoviç ise, 1995 yılında Srebrenica'da yaşanan soykırımda hayatlarını kaybeden Boşnakların anısına Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Zenitsa Gençlik Korosu tarafından icra edilecek olan 'Srebrenica Oratoryosu'na katılmak üzere Ankara'da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Boşnak Üyesi İzzetbegoviç ayrıca, Türkiye'nin her zaman ülkesine destek olduğunu ve iki ülke arasında her alanda iş birliği yapmaya hazır bulunduklarını belirtti.
 
MUHAFIZ ALAYI CAMİSİ’NDE CUMA NAMAZI
 
Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Gül ile Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi İzzetbegoviç, birlikte Muhafız Alayı Camisi'nde Cuma namazını kıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler