Köprülerde HGS zamanı...

Köprü ve otoyol geçişlerinde kullanılan Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) saatler 24.00'ı gösterdiğinde tarihe karıştı.KGS yerine Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kuruldu. Kendilerinde bulunan KGS kartının geçersiz olduğunu öğrenen sürücüler, görevlilerden bilgi aldı.

Köprülerde HGS zamanı...

Köprü ve otoyol geçişlerinde kullanılan Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) saatler 24.00'ı gösterdiğinde tarihe karıştı.

KGS yerine Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kuruldu. Kendilerinde bulunan KGS kartının geçersiz olduğunu öğrenen sürücüler, görevlilerden bilgi aldı. 1 hafta içinde HGS kartı almaları halinde cezadan kurtulacaklarını öğrenen sürücüler, HGS’den geçiş yaptı. Bunun içinde HGS şeridine girebilmek için trafiği tehlikeye soktu. Köprülerdeki KGS levhaları da vinçlerle yerinden söküldü.
 
Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köphrüleri ile otoyollarda kullanılan KGS'nin yerini alan HGS dün geceden itibaren uygulamaya konuldu. Saat 24.00'da son bulan KGS sistemi yerini HGS'ye bıraktı.
 
HGS sistemine geçileceği haftalar önce duyurulmasına rağmen hazırlıksız yakalanan sürücüler de oldu. Boğaz Köprüsü'nden KGS'nin son saatlerinde evlerine gitmeye çalışan bazı sürücüler, sistem değişikliğinden dolayı köprüde KGS kartını kullanamadı.
 
1 hafta içinde HGS kartı almaları halinde ceza yemeyeceklerini öğrenen sürücüler, HGS şeridine geçebilmek için şerit değiştirince trafiği tehlikeye soktu. KGS levhalarını yerinden söken işçiler vinç yardımıyla yere indirdi.
 
Uygulamanın yerinde bir karar olduğunu belirten bir sürücü, “Beton blokların da kalkması lazım. Sistem öyle bir olmalı ki, araç nereden geçerse geçsin sistem hem OGS ve KGS’yi de okuyabilmeli. Beton bloklarda hız sınırı 30 kilometre. Sürücü ceza korkusundan frene basıyor. Bu da Avrupa’dan Asya’ya geçişlerde yığılmaya neden oluyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam