Köpek sahibini korkutan yasa!

İngiltere’de yeni bir yasayla evcil hayvan sahiplerinin hapse girmesi olasılığı yükseldi. Örneğin bir köpek, eve giren soyguncuya saldırırsa sahibi hapse girebilecek.  İngiltere Çevre, Gıda ve Köyişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yasa evcil hayv

Köpek sahibini korkutan yasa!

İngiltere’de yeni bir yasayla evcil hayvan sahiplerinin hapse girmesi olasılığı yükseldi. Örneğin bir köpek, eve giren soyguncuya saldırırsa sahibi hapse girebilecek.  İngiltere Çevre, Gıda ve Köyişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yasa evcil hayvan sahiplerine ağır sorumluluklar getiriyor.

 

Yasa tasarısına göre bir ev hayvanı yaşadığı evde de olsa bir insanı tehlikeli bir şekilde yaralarsa sahibi için iki yıla kadar hapis ve 5 bin sterlin (Yaklaşık 15 bin TL) para cezası gündeme gelecek. Mahkeme "haneye tecavüz"ü gerekçe saymayacak.

 

Yavrulara mikroçip takılacak

 

Evcil hayvan sahipleri ayrıca yeni doğan yavrulara mikroçip takmak zorunda. Aksi takdirde 40 sterlin (120 TYL) para cezasının yanı sıra eğer yavru tehlikeli bir tür ise polisin el koyma hakkı doğacak. Yavru ancak "kefaletle" geri alınabilecek. Ancak hayvan sahipleri yasa tasarısına tepkili.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam