Köpek balığından sucuk yaptı...

 Bursa'da balık restoranı işleten Kayserili müteşebbis, Çanakkale Boğazı'nda 2 hafta önce yakalanan 2 metre 70 santimetre uzunluğunda, 80 kilo ağırlındaki köpek balığından sucuk yaptı. Köpek balığı etinden yapılan sucuğun kilosu 80 TL'den satışa çıkarıldı

Köpek balığından sucuk yaptı...

 

Bursa'da balık restoranı işleten Kayserili müteşebbis, Çanakkale Boğazı'nda 2 hafta önce yakalanan 2 metre 70 santimetre uzunluğunda, 80 kilo ağırlındaki köpek balığından sucuk yaptı. Köpek balığı etinden yapılan sucuğun kilosu 80 TL'den satışa çıkarıldı. Sucuktan tadan vatandaşlar ise şaşkınlıkları gizleyemedi.
 
Çanakkale Boğazı'nda yaklaşık 2 hafta önce balıkçıların ağlarına takılan 'Camgöz' cinsi köpekbalığı Kayhan Çarşısı'ndaki Bedr Balıkçılık'ta bir süre sergilendi. Kayserili işletmeci Deniz Ünlütürk, vatandaşların büyük ilgi gösterdiği 2 metre 70 santimetre uzunluğunda ve 80 kilo ağırlığındaki köpek balığın setini şiş olarak satışa sundu. Vatandaşların ilgisi üzerine Ünlütürk, köpek balığı etinin bir bölümünü Kayserili olması hasebiyle sucuk yapmaya karar verdi. 
 
KÖPEK BALIĞI ETİNDEN KÖFTE DE YAPACAĞIZ
 
Yüzde yüzü köpek balığı etinden üretilen sucuğu kilosu 80 liradan satışa sunan ve köpek balığı etinin kansere iyi geldiğini iddia eden Deniz Ünlütürk, "80 kiloluk köpek balığının bir bölümünü şiş olarak sattık.
 
Sonra 60 kilosunu sucuk yaptık. Farklı baharatlar kullanarak tıpki dana etinden üretilen sucuk eti gibi sucuk ürettik. Kilosunu 80 liradan sattık. İki gün içerisinde büyük bölümünü sattık. Elimizde çok az kaldı. Talep görürse köpek balığından köfte ve farklı ürünler de üretmeyi düşünüyoruz" dedi.
 
Köpek balığı sucunun kangalının ortalama 35-40 liradan satıldığını belirten Deniz Ünlütürk şunları kaydetti: "Daha önce balıktan sucuk yapıldı. Ancak köpek balığından dünyada ilkkez sucuk yapıldı.
 
Kayserili olduğumuz için sucuk kültürü var. Bunun için sucuk yapmak istedik. Vatandaşlar köpek balığı sucuğuna ilgi gösteriyor. Sucuklar tükenmek üzere. Köpek balığı etinin kansere çok iyi geldiğini uzmanlar söylüyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler