Konutu bilimsel raporla yapacak

 Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Samsun'da meydana gelen sel felaketinin ardından suskunluğunu bozdu. Mersin'de kentsel dönüşüm toplantısına katılan Karabel, Samsun'daki Kuzey Yıldızı konutlarının hesaplanan maksimum de

Konutu bilimsel raporla yapacak

 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Samsun'da meydana gelen sel felaketinin ardından suskunluğunu bozdu. Mersin'de kentsel dönüşüm toplantısına katılan Karabel, Samsun'daki Kuzey Yıldızı konutlarının hesaplanan maksimum dere debisine göre yapıldığını, ancak yağışın azami tahminlerin 2.5 kat üstüne çıkması ve selin getirdiği molozların su yönünü değiştirmesi nedeniyle felaketin gerçekleştiğini söyledi. Karabel, "Afete yapacak birşey yok, düzenleme şansımız yok. Ders aldık. Yapacağımız güvenilir konut üretmek" dedi. Islah edilen dere çevresine yapılacak konutlar için bir dizi önlem aldıklarını söyleyen Karabel, "Bodrum kata görevli iskânı vermeyeceğiz. Dere kenarlarındaki istinat kapama perdelerini yükselteceğiz. Artık aşırı yağışlar periyodu var. Üç üniversit ile anlaştık. Onlar çalışmalarımıza ışık tutacak raporlar hazırlayacak" dedi.

 

 

İSTANBUL'A MÜJDE

Bugüne kadar yaptıkları 550 bin konutun 100 binini İstanbul'da inşa ettiklerini anlatan Karabel, "Kayaşehir'de büyük meydanlar yapılacak. 20 bin konutluk kısmı bitti, 10 bin konutun iskânı tamamlandı. 10 bin konutluk yer de iskâna açılacak. İstanbul'a 45 bin konut yapılacak desek yanlış olmaz" dedi.

 

Van anahtarları ağustosta teslim

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile şiddet gören kadınlar için konut sağlanması konusunda görüştüklerini söyleyen Karabel, "Bizden istedikleri kontenjan olduğu zaman biz de bunları karşılamak için çalışmalarımızı yaparız" dedi. Van'da 17 binin üzerinde konutun ihalesini yaptıklarını anlatan Karabel, "Ağustos sonundan itibaren teslimlere başlayacağız. İhalelerin doğrultusunda bize geliş sırasına göre Ağustos'ta anahtarlar teslim edilecek" dedi. TOKİ Başkanı, Genelkurmay Başkanlığı'nın karakollardan memnun olduğunu da söyledi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam