Konteynır kent uydu kente döndü

Burada yaşamını sürdüren depremzedeler tek eğlence araçları televizyonları izleyebilmek için çatılarına çanak antenler kurdu. Konteynerler üzerindeki çanak antenler ise ilginç bir görüntü ortaya çıkardı.Geçtiğimiz 23 Ekim'de Richter ölçeğine göre 7.2 ve 9

Konteynır kent uydu kente döndü

Burada yaşamını sürdüren depremzedeler tek eğlence araçları televizyonları izleyebilmek için çatılarına çanak antenler kurdu. Konteynerler üzerindeki çanak antenler ise ilginç bir görüntü ortaya çıkardı.

Geçtiğimiz 23 Ekim'de Richter ölçeğine göre 7.2 ve 9 Kasım'daki 5.6 büyüklüğündeki depremler sonrası büyük yıkımın yaşandığı Van'da, depremzeler ilk olarak çadırlara ardından da konteynerlere yerleştirildi. Van merkezde, 29 ayrı bölgeye konteyner kentler kuruldu, depremzedeler 28 bin 500 konteynere yerleştirildi. Çadırda kaldıkları sürece televizyondan uzak kalan depremzedeler, konteynerlere geçtikten sonra ilk iş televizyonlar için çatılara çanak antenler kurdular. Konteynerlerin üzerine yerleştirilen çanak antenler ise ilginç bir görüntü ortaya çıkardı.

Özellikle kadın ve çocuklar televizyonsuz bir hayat düşünemediklerini belirterek, "Depremlerden sonra iletişim araçlarını kuracağımız yer yoktu. Bu da bizi çok sıkıyordu. Konteynere geçer geçmez ilk işimiz çanağımızı dikip televizyonumuzu kurmak oldu" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam