Kızının ismini facebook koydu

Son dönemde yaşanan olaylarla adından sıkça söz ettiren Mısır'da halk ayaklanmasının sonucunda hükümet değişikliği oldu. Ülkede büyük kitlelerin bir araya gelmesindesosyal ağların da önemli bir katkısı oldu. Özellikle Facebook, Mısır'daki ayaklanmanın en

Kızının ismini facebook koydu

Son dönemde yaşanan olaylarla adından sıkça söz ettiren Mısır'da halk ayaklanmasının sonucunda hükümet değişikliği oldu.

 

Ülkede büyük kitlelerin bir araya gelmesindesosyal ağların da önemli bir katkısı oldu. Özellikle Facebook, Mısır'daki ayaklanmanın en önemli araçlarından biri haline geldi.

 

Gösteriler sırasında hayatını kaybeden Khaled Said için açılan sayfa birkaç gün içinde binlerce üye kazanırken, gösterilerin yapıldığı Tahrir Meydanı için açılan Tahrir Square adlı sayfa da birçok kişiyi bir araya getirdi.

 

Mısır'daki gösterilerin sembolü haline gelen Khaled Said için açılan sayfanın 100 bine yakın üyesi var.

 

FACEBOOK'A ŞÜKRAN

Yapılan gösteriler ve protestolar sonrasında yönetimi değiştirmeyi başaranMısır halkı, Facebook'un bundaki katkısını göz ardı etmiyor. Öyle ki ülkenin İbrahimya bölgesinde yaşayan Cemal İbrahim adlı kişi yeni doğan kızına Facebook adını verdi.

 

Mısır'ın en popüler gazetelerinden Al-Ahram'ın haberine göre Facebook adı verilen kızın çevreden birçok kişinin ilgisini gördüğü ve herkesin hediyeler getirdiği belirtiliyor.

 

Mısır'da yaklaşık 5 milyon Facebook kullanıcısı olduğu söyleniyor. Facebook yetkilileri son bir ay içerisinde Mısır'daki kullanıcı sayısının büyük oranda arttığını belirttiler. İki hafta içinde 32 bin yeni grup ve 14 bin sayfanın oluşturulduğu da gelen bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam