"Kızıma yardım edin ne olur!"

İlçenin Gündoğdu Mahallesi'nde oturan Orhan ve Meliha Şahingül çiftinin altı yaşındaki kızları Alperen yürüyemiyor. Doğuştan özürlü olarak dünyaya gelen Alperen, beyninden, bağırsaklarından, kulaklarından, bademcik ve fıtığından toplam altı ameliyat geçir

"Kızıma yardım edin ne olur!"

İlçenin Gündoğdu Mahallesi'nde oturan Orhan ve Meliha Şahingül çiftinin altı yaşındaki kızları Alperen yürüyemiyor. Doğuştan özürlü olarak dünyaya gelen Alperen, beyninden, bağırsaklarından, kulaklarından, bademcik ve fıtığından toplam altı ameliyat geçirdi. Yürüyemeyen Alperen'in yürümesi için tekrar ameliyat olması gerekiyor.

Küçük kızın babası Orhan Şahingül, İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'nde kızının sağ ayak sinir damarından ameliyat olması gerektiğini belirterek "Sağlık karnemiz olduğu halde nakit 4 bin 500 TL istiyorlar. Kendi imkanlarımla 6 ameliyat yaptırdım. Eğer bu ay parayı yatıramazsam ameliyat yaptıramayacağım ve 6 ay daha beklemek zorunda kalacağız. Bu ameliyattan sonra tedavileri de bulunmaktadır. Bütün yetkililere elimizden geldiği kadar ulaştık. Fakat sigorta olduğundan dolayı devlet mercilerinin yardım edemeyeceği söylendi. Ben de çalışmıyorum, işten çıktım."

KIZIMI YÜRÜRKEN

GÖRMEK İSTİYORUM

Neyi varsa sattığını, şimdi tek oturduğu evin kaldığını anlatan Orhan Şahingül, sözlerine şöyle devam etti: "Artvin Sigorta İl Müdürlüğü tarafından kızım Alperen'in hasta olmadığı iddia edilerek, bana ve kızıma mahkeme kararıyla soruşturma başlatıldı. Çocuğum yüzde 90 özürlü durumdayken yaklaşık 80 km'lik yolu maddi imkansızlıktan dolayı şehirlerarası minibüsle gidip gelmek zorunda kaldık." Anne Meliha Şahingül ise, kızını yürürken görmek istediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam