Kendini yakan üniversiteli öldü!

 ŞANLIURFA’da Harran Üniversitesi Osmanbey Kampusü'nde dün akşam, üzerine tiner döktükten sonra kendini ataşe veren 21 yaşındaki Serdal Yektaş, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere karşın bu sabah yaşamını yitirdi. Harran Üniversitesi Ziraat Fa

Kendini yakan üniversiteli öldü!

 

ŞANLIURFA’da Harran Üniversitesi Osmanbey Kampusü'nde dün akşam, üzerine tiner döktükten sonra kendini ataşe veren 21 yaşındaki Serdal Yektaş, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere karşın bu sabah yaşamını yitirdi.
 
Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Serdal Yektaş, dün saat 17.00 sıralarında, Osmanbey Kampusü içerisinde bulunan kantin önünde üzerine bir şişe tiner döktükten sonra, çok sayıda öğrencinin şaşkın bakışları arasında kendini ateşe verdi. "Yaşasın Kürt- Türk kardeşliği" diye bağırdığı ileri sürülen Yektaş, bir anda alev topuna döndü. Üniversite görevlileri ve öğrenciler önce toprakla, ardından da montlarıyla alevleri söndürmeye çalıştı. Vücudunun büyük bölümü yanan Serdal Yektaş, çağrılan ambulansla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Yektaş, ilk müdühalesinin ardından, yanık ünitesine alındı. Olayı duyan çok sayıda üniversiteli genç hastaneye akın etti.
 
Ancak sağlık durumu çok ağır olan Serdal Yektaş, doktorların tüm çabalarına karşın bugün saat 05.30 sıralarında yaşamını yitirdi. 
 
Serdal Yektaş’ın cenazesi, hastane morgunda yapılan otopsisinin ardından ailesine teslim edildi. Yakınları tarafından Yusuf Paşa Camisine getirilen Yektaş'ın cenazesi, öğlen kılınan namazın ardından, yaklaşık 30 kişilik bir grup tarafından omuzlara alınarak, Bediüzaman Mezarlığı'nda toprağa verildi. 
 
Cenaze için çok sayıda polis, cami ve mezarlıkta önlem alırken, cenaze törenine üniversiteli öğrencilerin katılmaması dikkat çekti.
 
Polis, dün, İmralı’da ömür boyu hapis cezasını çeken terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkarılışının 14'üncü yıldönümü dolayısıyla kent genelinde ve Harran Üniversitesi'nin Osmanbey ile Eyübiye kampüslerinde geniş güvenlik önlemleri almıştı. Yektaş'ın neden kendini yaktığı henüz belirlenemezken, polisin araştırması sürüyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler