KCK sanık avukatlarından tahliye talebi

 Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 124'ü tutuklu 205 sanık hakkında açılan davada söz alan kimi sanık avukatları, müvekkillerinin tahliyesini talep etti.  İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada,

KCK sanık avukatlarından tahliye talebi

 

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 124'ü tutuklu 205 sanık hakkında açılan davada söz alan kimi sanık avukatları, müvekkillerinin tahliyesini talep etti.
 
 
İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, 2 TRT spikeri tarafından iddianamenin okunmasına devam edildi.
İddianamenin okunmasına devam edildiği sırada, okunmaya ara veren Mahkeme Heyeti Başkanı Ali Alçık, saat 15.00 itibariyle avukatlara, talepler konusunda söz verileceğini belirtti.
 
Bu saatte söz alan tüm sanık avukatlarından Hüseyin Boğatekin ile Cihan Özgüneş, 20'şer dakikalık süreyle taleplerini dile getirdiler.
 
 
Diğer avukatlara ise talepler için 5'er dakikalık süre verildi.
Tüm sanık avukatlarından Hüseyin Boğatekin, davayla ilgili maddi gerçek araştırılırken hukukun temel ilkelerinin göz önünde bulundurulması gerektiğini belirterek, mahkeme heyetinin savunmaya yaklaşımına bakıldığında bu kurala uyulmadığını savundu.
-Hasta ve görme engelli sanıkların tahliye edilmesi istemi-
 
Davaya ilişkin gizli tanık beyanlarının yönlendirme olduğunu ve polis tarafından kurgulandırılmış bu beyanların hukuk kurallarına göre delil sayılamayacağını öne süren Boğatekin, müvekkillerinden Recep Karagül'ün sağlık durumunun cezaevinde kalmaya elverişli olmadığı ve diğer müvekkili Sevim Er'in ise yüzde 90 görme engelli olduğu gerekçesiyle tahliye edilmesini talep etti.
 
Müvekkillerinden İsmail Adanmış'ın da anadili kullanma ve diğer taleplerle ilgili açlık grevinde olduğunu söyleyen Boğatekin, Adanmış'ın ve açlık grevinde olan arkadaşlarının hayati güvencelerinin olmadığını ve her an bir ölümün yaşanabileceğini söyleyerek, bu sanıklarla ilgili Adalet Bakanlığı'na bildirim yapılmasını da istedi.
Boğatekin, tüm sanıkların tahliye edilmesi ve ''hukuk dışı'' delillerin reddedilmesini talep etti.
 
Söz alan diğer avukat Cihan Özgüneş de, dava dosyasında büyük bir yer işgal eden ve 32 sanığın tutuklu bulunduğu Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Siyaset Akademisi ile ilgili savunma yaptı.
 
-''Akademideki gizlilik iddiası abestir''-
 
Kurulan siyaset akademisinin yasal ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca izin verilen bir kurum olduğunu vurgulayan Özgüneş, parti tüzüğüne göre BDP'li siyasetçilerin akademilerde ders almalarının zorunlu olduğunu ve bu tür akademilerin her siyasi parti çatısı altında açıldığını söyledi.
 
Siyaset akademisinde ortam dinlemesi yapıldığını ve akademinin kamu alanı olmadığı gerekçesiyle bunun hukuka aykırı olduğunu iddia eden Özgüneş, siyasal parti kurumlarının anayasal teminat altında olduğunu, bu teminattan yararlanılması gerektiğini ve dinleme kayıtlarının delil olma vasıflarının bulunmadığını öne sürdü.
Akademideki derslerin aleni olarak alındığını da aktaran Özgüneş, ''Akademik faaliyetler örgütün gizli toplantısı olarak iddianamede yer almıştır. Akademinin herkesin görebileceği bir tabelası vardır. Akademideki gizlilik iddiası abestir'' diyerek, bütünü BDP üyesi olan ve akademide ders alan sanıkları tek tek, BDP'deki görevleriyle birlikte okudu.
 
Avukat Özgüneş, bu suçla yargılanan tüm sanıkların tahliye edilmesini istedi.
Duruşmada 5'er dakika söz alan 13 sanık avukatı da, müvekkillerinin tahliye edilmesini talep etti.
 
Mahkeme Heyeti Başkanı Ali Alçık, taleplerin alınmasına devam edileceğini belirterek, duruşmayı yarına erteledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam