KCK Operasyonunda 25 Tutuklama

 Mersin merkezli 6 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 'KCK' operasyonu kapsamında gözaltına alınan 38 kişiden 25'i, Adana'da çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.  Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yürütülen 'KCK' soruşt

KCK Operasyonunda 25 Tutuklama

 

Mersin merkezli 6 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 'KCK' operasyonu kapsamında gözaltına alınan 38 kişiden 25'i, Adana'da çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı. 
 
Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yürütülen 'KCK' soruşturması kapsamında Mersin merkezli 6 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlar kapsamında gözaltına alınan aralarında BDP Mersin İl Başkanı Musa Kulu ve İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi'nin yanı sıra sendika yöneticilerinin de bulunduğu 12'si kadın toplam 38 kişi, emniyetteki sorgulamalarının ardından sevk edildikleri Adana'da hakim karşısına çıktı.
 
Adana Bölge Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada zanlıların 25'i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 13 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hakkında tutuklama kararı verilen kadınlar Karataş Cezaevi'ne, erkekler de Kürkçüler Cezaevi'ne gönderildi. 
 
Tutuklananlar arasında BDP PM Üyesi Hüseyin Şabuk, BDP Mersin İl Başkanı Musa Kulu, KESK Genel Meclis Üyesi Sinan Muşlu, İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi'nin yanı sıra sendika üyeleri ile merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nde çalışan bazı işçiler de yer aldı. 
 
Öte yandan, mahkemenin kararı Adana'da bir grup tarafından protesto edildi. İnönü Parkı'nda gerçekleştirilen eyleme KESK, İHD ve HDK destek verirken, göstericiler operasyonların durdurulmasını istedi. Burada grup adına konuşan Güven Boğa, 'KCK' adı altında süren operasyonlarda her gün onlarca kişinin gözaltına alınarak tutuklandığına dikkat çekerek, bu operasyonlara son verilip, tutuklananların da bir an önce serbest bırakılması çağrısında bulundu. Grup, eylemin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam