Kazanın içinden cinayet çıktı

İzmir'de dün akşam akıllara durgunluk veren bir kaza meydana geldi. Alkollü olduğu iddia edilen sürücü fren yerine gaza basınca 3 otomobil ve 1 motosiklete çarpıp dükkana girdi. Kazada bir kişi hayatını kaybetti.İzmir'in Torbalı ilçesinde, K.U. ve Y.Y. (2

Kazanın içinden cinayet çıktı

İzmir'de dün akşam akıllara durgunluk veren bir kaza meydana geldi. Alkollü olduğu iddia edilen sürücü fren yerine gaza basınca 3 otomobil ve 1 motosiklete çarpıp dükkana girdi. Kazada bir kişi hayatını kaybetti.

İzmir'in Torbalı ilçesinde, K.U. ve Y.Y. (25) isimli iki arkadaş gece geç saatlerde alkol aldı. Kazımdirik Caddesi'nde aşırı hız yaptığı belirtilen Y.Y., dönüş yapmak isteyen bir araca çarpmamak için direksiyonu kırdı. Kontrolden çıkan araç, yol kenarında bulunan Mustafa Çınar'a ait 35 JAK 90 ve Vedat Durmaz'a ait 35 TKE 87 plakalı araçlara ve ardından Süha Tatlıcan'a ait 35 AD 8158 plakalı motosiklete çarptı.

Çarpmanın etkisiyle hızını alamayan Y.Y. yönetimindeki araç, yolun karşısına geçmek isteyen Mehmet ile Hafife Kubat çiftinin üzerine doğru yöneldi. Mehmet Kubat üzerlerine gelen araçtan kaçarken, Hafife Kubat ise kendisine çarpan otomobille birlikte Yusuf Hacıoğlu'na ait elektrikçi dükkanına kadar sürüklendi. Duvar ile araç arasında sıkışan talihsiz kadın, olay yerine feci şekilde hayatını kaybetti.

Kaza sonrası araçtan sağ çıktığı öğrenilen Y.Y.'nin olay yerinden hızla kaçtığı, K.U.'nun ise ifadesinde şunları söylediği öğrenildi: "Saat 23.00 sıralarında birahaneye gittik. Çok fazla alkol almadık. Daha sonra araca bindik. Kazımdirik Caddesi'ne geldiğimiz sırada önümüze bir araç çıktı. Arkadaşım direksiyonu kırmasına rağmen aracı toparlayamadı. Yol kenarındaki araçlara çarptıktan sonra araç yol kenarında yürüyen 2 kişinin üzerine doğru gitmeye başladı. Ben gözlerimi kapattım. Açtığımda bir dükkanın içindeydik. Y.Y. araçtan dışarı çıktı ve bana, 'Hadi kaçalım' dedi. Biz de daha sonra kaçtık. Daha sonra pişman olup polise teslim oldum"dedi.

Torbalı'da bir yayaya çarparak ölümüne neden olan ve kazanın ardından olay yerinden kaçan aracın sürücüsü Y.Y.(25) teslim oldu. Torbalı Emniyet Müdürlüğüne başvuran Y.Y. (25), dün gece Ertuğrul Mahallesi Kazım Dirik Caddesi'nde meydana gelen kazada kaldırımda yürüyen yayaya çarpan aracın sürücüsü olduğunu beyan ederek teslim oldu. İfadesinde Hafife Kubat'ı (53) kendisinin öldürdüğünü itiraf eden sürücü, iddia edildiği gibi alkol almadığını söylediği öğrenildi. Korktuğu için olay yerinden kaçtığı ve daha sonra pişman olduğunu dile getirdiği belirtilen Y.Y., yarın Torbalı Adliyesinde hakim karşısına çıkacak.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam