Katliam zanlıları şaşırtmadı!

Van'ın Erciş ilçesinde Saide Aslan ile 4 çocuğunun evlerinde hunharca öldürülmesi olayı 5 aylık soruşturma sonunda çözüldü. Gözaltına alınan öldürülen kadının eniştesinin kardeşi olan R.C. jandarmadaki sorgusunda suçunu itiraf etti. Daha önce hırsızlık su

Katliam zanlıları şaşırtmadı!

Van'ın Erciş ilçesinde Saide Aslan ile 4 çocuğunun evlerinde hunharca öldürülmesi olayı 5 aylık soruşturma sonunda çözüldü. Gözaltına alınan öldürülen kadının eniştesinin kardeşi olan R.C. jandarmadaki sorgusunda suçunu itiraf etti. Daha önce hırsızlık suçundan Bitlis Cezaevi'nde yattığı belirtilen R.C.'nin savcılıktaki ifadesinde, "Gece kalmak için misafirliğe gittim. Bir ara kalkıp esrar içtim. Daha sonra paraların olduğu sandığa yöneldim. Bu sırada Saide Aslan beni gördü. Bıçakla bana saldırdı. Ben de bıçağı alıp, önce anneyi, sonra çocukları öldürdüm" dediği öğrenildi. Zanlı, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

 

5 AY SONRA YAKALANDI

9 Kasım 2010'da Erciş'in Çelebibağı beldesindeki Yeni Mahalle Yavuz Sultan Selim Caddesi 30. Sokak'taki evlerinde defalarca bıçaklanarak hunharca öldürülen Saide Aslan ile çocukları Sinan (18), Pınar (16), Fatma (6) ve Mevlüt'ün (6) katili, Van İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü'nün ortak çalışmaları sonucu 5 ay sonra yakalandı. 5 aydır araştırılan ancak şüpheli olarak kimsenin gözaltına alınmadığı katliamla ilgili Adli Tıp Kurumu'na gönderilen bazı delillerle ilgili hazırlanan rapor doğrultusunda R.C., Erciş ilçesine bağlı Kırkdeğirmen köyünde gözaltına alındı.

 

CİNAYETİ SORGUDA İTİRAF ETTİ

Çocuklarıyla birlikte öldürülen Saide Aslan'ın eniştesinin kardeşi olduğu öğernilen R.C.'nin sorgusunda cinayeti itiraf ettiği belirtildi. R.C.'nin ifadesinde, "Gece kalmak için misafirliğe gittim. Bir ara kalkıp esrar içtim. Daha sonra paraların olduğu sandığa yöneldim. Bu sırada Saide Aslan beni gördü. Bıçakla bana saldırdı. Ben de bıçağı alıp, önce anneyi, sonra çocukları öldürdüm" dediği öğrenildi. Savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

''ONDAN ŞÜPHELENİYORDUM''

Ailesi katledilen Burhan Aslan, daha önce verdiği ifadelerde de katil Recep Cingöz'den şüphelendiğini ancak yetkililerin 'Bu yapmaz' dediğini belirtti. Olayın ardından Recep Cingöz'ün hırsızlıktan cezaevine girdiğini ve başsağlığına da gelmediğini belirten Burhan Aslan, ''Başsağlığı için kendisinin geldiğini hatırlamıyorum ama babası, annesi ve ağabeyi gelmişlerdi. Verdiğim ifademde de ondan şüphelendiğimi söylemiştim. Şüpheli hareketleri vardı. Allah devletimize zeval vermesin. Bu olayın peşini bırakmadılar. Katilin gereken cezayı alacağına inanıyorum'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam