Karne hediyesini Belediye verecek

 Belediyeden karne hediyesi 5 bin 500 bisikletİzmit Belediyesi, ilköğretim 5. sınıfta okuyan 5 bin 500 öğrenciye “karne hediyesi” olarak bisiklet dağıtacak.Yahyakaptan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Tü

Karne hediyesini Belediye verecek

 

Belediyeden karne hediyesi 5 bin 500 bisiklet

İzmit Belediyesi, ilköğretim 5. sınıfta okuyan 5 bin 500 öğrenciye “karne hediyesi” olarak bisiklet dağıtacak.

Yahyakaptan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade ederek, ilçedeki 5 bin 500 ilköğretim 5. sınıf öğrencisine karne hediyesi olarak bisiklet dağıtacaklarını bildirdi.

Doğan, mayıs ayı sonuna kadar her okulda dağıtım yapılacağını belirterek, “Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine yaklaşmak ve geçmek için çalışıyoruz. Çağın gereği, ilim, bilim ve fendir, ulaşım için bisiklet kullanmaktır.

3 yıl önce Türkiye'de bir ilk olan bisiklet eğitim pistini kurduk. Bu pistte 20 bine yakın çocuğu eğiterek, sertifikalarını verdik. Bisiklet yolları yapıyoruz, Alikahya'dan Şirintepe Mahallesi'ne kadar bisikletle gidilebilecek” dedi.

İzmit Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar ise İzmit Belediyesi'nin eğitime desteğinin devam edeceğini bildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Çuhadar, Doğan ve okul müdürü Orhan Gönen, 180 öğrenciye bisiklet ve kask dağıttı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam