Karısını 59 kez bıçaklamış !

11 çocuğunun annesi Nimet Çağan'ı, 'aldattığı şüphesiyle' öldüren Şerif Çağan, ilk duruşmada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.Jet hakim Ahmet Korkusuz karardan bir sonraki gün yazdırdığı gerekçeli kararında cezada indirim yapmayıp ağır m

Karısını 59 kez bıçaklamış !

11 çocuğunun annesi Nimet Çağan'ı, 'aldattığı şüphesiyle' öldüren Şerif Çağan, ilk duruşmada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Jet hakim Ahmet Korkusuz karardan bir sonraki gün yazdırdığı gerekçeli kararında cezada indirim yapmayıp ağır müebbet vermesine, sanığın 'aldatılma hissine' kapılarak cinayet işlemesini neden gösterdi. Hakim, ayrıca kararda sanığın, eşini 59 kez bıçakladığını açıkladı.

ÇOCUK BACAĞIYMIŞ

Bağcılar'da 5 Aralık 2013 günü 11 çocuğunun annesi Nimet Çağan'ı (39) bıçaklayarak öldüren Şerif Çağan'ın eşinin kendisini aldattığını düşündüğü için cinayeti işlediğini söyledi. Buna gerekçe olarak da yatak odasına kurduğu cep telefonu kamerasında görünen bir erkek bacağını neden gösterdi. Sanığın yargılandığı Bakırköy 15'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Korkusuz, sanığı ilk duruşma ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı ve indirim uygulamadı.

Hakim Ahmet Korkusuz, gerekçeli kararında görüntülerin CD ortamında çözümü sonucu bu bacakların çocuk bacakları olduğu, ayrıca çocuk seslerinin oyun şeklinde geldiği, köy kültürüne göre yetişen ve evde bulunan 2 yaşındaki Rojin ve 5 yaşındaki Bilal'in evde ses kayıtlarına göre oynayıp gülüştükleri, yabancı bir erkeğin evde olması halinde çocukların böyle davranamayacağı, ses çıkartmayacakları, çekingen olacakları oysa görüntülerde öyle davranmadıkları belirtildi.

Ayrıca kararda görüntülerde çocukların aile ortamında oldukları, birbirleriyle gülüp oynadıkları, kamera görüntülerinde yatağın herhangi bir dağınıklığın bulunmadığı maktülün tanık beyanlarına göre hiçbir suretle aldatmaya ilişkin hareketinin bulunmadığı, kocasını tahrik edici herhangi bir söz ve davranışının bulunmadığı sadece sanığın kendisinde mevcut kıskançlık duygusuna yenik düşerek bizzat kendisinin kurguladığı aldatma sanı deneniyle cinayeti işlediği açıklandı. Hakim Korkusuz, bu nedenle tahrik indirimi uygulamadıklarını belirtti. Ayrıca kararda otopsi esnasında maktülde 59 kesi yarasının saptandığına da değinildi. Hakim Ahmet Korkusuz önceki gün çıkan kararnameyle görev yaptığı Bakırköy'den İstanbul Ağır Ceza Hakimliği'ne atandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam