Kardeşlerden uzun yaşamın sırrı

 Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde 7 çocuk babası Ömer Kanat ve 2 çocuk babası Semun Kanat kardeşler, uzun yıllar keçi çobanlığı yaptıklarını, bol bol keçi sütü içerek beslendiklerini, keçi sütünden yapılan tereyağlı yemekleri yediklerini, uzun ömürlü olmaları

Kardeşlerden uzun yaşamın sırrı

 

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde 7 çocuk babası Ömer Kanat ve 2 çocuk babası Semun Kanat kardeşler, uzun yıllar keçi çobanlığı yaptıklarını, bol bol keçi sütü içerek beslendiklerini, keçi sütünden yapılan tereyağlı yemekleri yediklerini, uzun ömürlü olmalarında da doğal beslenmenin önemli olduğunu vurguladı. Kanat kardeşler, beslenmenin yanı sıra hayvanların peşinde her gün kilometrelerce yürüdüklerini, çoğu kez pınarlardan su içtiklerini, kış aylarında da çukurlarda biriken yağmur sularıyla susuzluklarını giderdiklerini anlattılar.
 
KAYITLARDA, AĞABEY KARDEŞİNDEN 14 YAŞ KÜÇÜK
 
Semun Kanat'ın kimliğinde doğum tarihi 1905 olarak görünmesine rağmen, 4 yaş büyük ağabeyi Ömer Kanat'ın kimliğinde doğum tarihi 1919 yazıyor. Resmi kayıtlara göre kardeşinden 14 yaş küçük görünen Ömer Kanat, "Hatay Türkiye topraklarına dahil olunca, biz de Türkiye vatandaşı olduk. Ancak o tarihte nüfus kayıt işlemlerinde gerçek yaşım yazılmamış. Ben 112 yaşındayım, kardeşim ise 108 yaşındadır" dedi.
 
Ömer ve Semun Kanat kardeşler, torunlarına da alkol ve sigara gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını, bol bol keçi sütü içmelerini tavsiye ettiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam