Kardelen'in katili yakalandı

Soruşturmayı derinleştiren Alman polisi, Ali K.'nin babasının hasta olduğunu gerekçesiyle eşi 24 yaşındaki Zehra'yı da yanına alarak Aydın'da oturan ailesinin yanına gittiği bilgisine ulaştı. Yakalanması için kırmızı bülten çıkartılan Ali K. hakkında Aydı

Kardelen'in katili yakalandı

Soruşturmayı derinleştiren Alman polisi, Ali K.'nin babasının hasta olduğunu gerekçesiyle eşi 24 yaşındaki Zehra'yı da yanına alarak Aydın'da oturan ailesinin yanına gittiği bilgisine ulaştı. Yakalanması için kırmızı bülten çıkartılan Ali K. hakkında Aydın polisine de bilgi verildi. Ancak, arandığını öğrenen Ali K., eşini yakınlarının yanına bırakarak kayıplara karıştı.

20 KİŞİLİK EKİP KURDU

Olayın ardından, bir Alman kadınla evli 4 çocuk babası 49 yaşındaki Kadir Ayaz, katil zanlısı damadı Ali K.'yi bulmak için 5 Şubat tarihinde Türkiye'ye geldi. Kadir Ayaz, Kuşadası'nda sanatçı Güven Aksu ve işadamı Şevket Soylu ile aralarında özel dedektiflerin de bulunduğu 20 kişilik ekip kurdu. Ekip, 5 gün boyunca Ali K.'nin Aydın merkez ve Kuşadası, Nazilli, Söke, Ortaklar ilçeleriyle İzmir'in Selçuk İlçesi'nde gidebileceği yerleri didik didik aradı.

AİLESİ ARACILIĞIYLA İRTİBATA GEÇTİ

Aramalar hakkında Türk ve Alman polisine de bilgi veren Kadir Ayaz, geçtiğim Pazar günü damadı ile annesi Fatma ile babası Hasan K. aracılığıyla irtibata geçti. Ali K. telefonda, tek gelmesi koşuluyla kayınpederi Kadir Ayaz ile Didim'de buluşmayı kabul etti. Damadının kendisine zarar verebileceği ihtimalini gözönünde bulunduran Kadir Ayaz, yanına 3 kişi alarak, dün saat 23.00 sıralarında Atatürk Bulvarı'ndaki buluşma noktasına gitti. Kısa süre sonra da plakası henüz belirlenemeyen bir otomobille Ali K. geldi.

YALNIZ OLMADIĞINI GÖRÜNCE POLİSE SIĞINDI

Durmak için yavaşlayan Ali K., kayınpederinin yalnız olmadığını fark edince paniğe kapıldı. Tekrar hızlanan zanlı, otomobilini yaklaşık yüz metre ilerdeki İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde durdurdu, araçtan indi, koşarak içeriye girip teslim oldu.

Gözaltına alınan Ali K., yaklaşık 6 saat boyunca Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'nden gelen altı kişilik özel bir ekip tarafından sorgulandı. Zanlının sorgusu sırasında emniyet müdürlüğünün çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Ali K.'nin sorgusunun ardından sabah saatlerinde Didim Adliyesi'ne sevk edileceği belirtildi.

'AİLESİNE SÖZ VERDİM'

Kızının Ali K. ile evlenmesine gönülsüz olarak izin verdiğini belirten Kadir Ayaz, “Damadımın katil olduğu ortaya çıkınca Kardelen'in ailesine taziye ziyaretinde bulundum, üzüntülerimi dile getirdim. Ailesine şerefsiz damadımı bulup adalete teslim edeceğime, onu bulmadan Almanya'ya dönmeyeceğime söz verdim. Bu benim için namus meselesi olmuştu” dedi.

Damadının kendisiyle tek görüşmek istediğini belirten Kadir Ayaz, “Psikopat bir yapıya sahip olduğu için buluşma yerine 3 kişiyle birlikte gittim, bizi görünce arabayı İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde durdurdu, koşarak içeri girdi ve teslim oldu. Şu anda benden mutlu insan yok. Kızım Zehra da Almanya'ya döner dönmez boşanma davası açacak” diye konuştu.

KARDELEN'İN YAKINLARI TÜRKİYE'YE GELİYOR

Öte yandan, Almanya'dan uçağa binen Kardelen'in iki yakınının sabaha karşı Milas- Bodrum Havalimanı'na inecekleri, buradan da Didim'e geçecekleri belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam