Kapılara bırakılan notlar korkuttu

İzmir'de bazı evlere, üzerinde dini içerikli yazılar bulunan kağıtlar asılması tedirginliğe neden oldu. Polisin yaptığı inceleme sonunda, aynı kişi tarafından elle yazılan küçük kağıtların, Alevi- Sünni ayrımı yapılmadan kapılara gelişigüzel bırakıldığını

Kapılara bırakılan notlar korkuttu

İzmir'de bazı evlere, üzerinde dini içerikli yazılar bulunan kağıtlar asılması tedirginliğe neden oldu. Polisin yaptığı inceleme sonunda, aynı kişi tarafından elle yazılan küçük kağıtların, Alevi- Sünni ayrımı yapılmadan kapılara gelişigüzel bırakıldığını söyledi.

NOTLAR EVLERİN ÖNÜNE BIRAKILMIŞ
Olay dün, Çiğli İlçesi, Harmandalı Semti'ndeki, alevi vatandaşların yoğun yaşadığı Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Yörük Ali Caddesi'nde aralarında 32 daireli Onur 1 apartmanın da bulunduğu bazı binalarda oturanlar, akşam saatlerinde, evlerinin kapılarına asılan dini içerikli notlar buldu.

Geçtiğimiz günlerde Adıyaman'da Alevilerin yaşadığı evlerin işaretlendiği iddiaları unutulmadan kapılarında bu yazıları görenler edirgin oldu ve durumu polise bildirdi. Gelen polis ekipleri yaptıkları incelemenin ardından notların ne amaçla ve kimler tarafından bırakıldığını tespit etmek için çalışma başlatıldı.

KAĞITLARDA NELER YAZIYOR?
Kapılara bırakılan aynı kişi tarafından elle yazısıyla kaleme alınan ifadeler şöyle: "Ey kardeşlerim! Rabbinize dönün, kıyamet yakındır. Tövbe kapısı her daim açıktır. Rabbinize el açıp günahlarınızın bağışlanmasını dileyin. O zaman dualarımızın onun huzurundan geri çevrilmediğini göreceksiniz. Günde 100 defa la ilahe illallah de, 100 defa istiğfar getir. Gücünüzün yeteceği kadar perşembe ve pazartesi günlerini Allah için oruçlu geçir."

MUHTARLIKTA TOPLANDILAR
Kapılarına dini içerikli yazı bırakılan binalardan Onur 1 Apartmanı'nda oturan Alevi vatandaşlar Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı'nda toplandı. Mahalle Muhtarı Dursun Ali Kazar, onları sağduyulu olmaları çağrısında bulundu. Yazıları bırakanların kimler olduğunu bilmediklerini ve kimseyi de suçlayamayacaklarını belirten Kazar, "Vakanın nasıl olduğunu bilmiyoruz, ama üzüntü verici bir olay yaşıyoruz" dedi.

Kapılara bırakılan notlarda Müslümanlığa davet çağrıları bulunduğunu ;söyleyen Muhtar Dursun Ali Kazar, "Bunu yapanlar neden bizi davet ediyor bilmiyorum. Ancak ne yazık ki saldırılar, biz Alevilere geliyor. Umarım emniyetimiz en kısa zamanda olayı aydınlatır" diye konuştu. Yapılanın bir talihsizlik olduğunu belirten Kazar, "Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı. Özellikle Sivas katliamı davasının akabinde üzüntü veriyor. Bu olay, emniyetin, bakanlığın dikkatini çekmeli. Neden milleti birbirine kırdırmaya çalışıyorlar, ortaya çıkmalı. Evet biz Aleviyiz ve bununla gurur duyuyoruz. Geçmişte çok acılar yaşadık ama hiç kin duymadık. Biz kardeşliği savunuyoruz. Hep olduğumuz gibi bugün de sağduyulu olacağız" diye konuştu.

Onur 1 Apartmanı sakinlerinden 48 yaşındaki Doğan Bahri, 2003 yılından bu yana oturduğu aratmanda ;böyle bir sorunla karşılaşmadıklarını belirterek, tedirgin olduğunu söyledi. Doğan Bahri, "Biz bu apartmanda her bölgeden insanımızla kardeşçe yaşıyoruz. Ama bunun yapılması çok kötü bir şey. Bugüne kadar aramızda hiçbir sorun olmadı. Ama sanırım aramıza fitne sokmaya çalışıyorlar. Bunu yapanlara lanet olsun" dedi.

KAPILARA RASTGELE BIRAKILMIŞ
Olaya ilişkin inceleme yapan polis, kapılara bırakılan dini içerikli yazıların, küçük kağıtlara aynı kişi tarafından elle yazıldığını belirledi. Bu yazıların, değişik illerden gelen ve farklı siyasi görüşlere sahip, Alevi- Sünni ayrımı yapılmadan evlerin kapılarına bırakıldığı saptandı.

Bu arada daha önce de İzmir'in değişik semtlerinde mezhep ayrımı gözetmeden bu tür yazıların bir cemaatin mensupları tarafından bırakıldığı belirtildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler