'Kan dökerek barış olmaz'

 Tunceli'deki saldırı sırasında patlama noktasına yaklaşık 50 metre uzakta eşi ile yürüyüş yaptığı sırada şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu ölen 7 çocuk annesi 55 yaşındaki Fadime Acar’ın cenazesi otopsi için Malatya Adlı Tıp Kurumu'na götürüldü.

'Kan dökerek barış olmaz'

 

Tunceli'deki saldırı sırasında patlama noktasına yaklaşık 50 metre uzakta eşi ile yürüyüş yaptığı sırada şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu ölen 7 çocuk annesi 55 yaşındaki Fadime Acar’ın cenazesi otopsi için Malatya Adlı Tıp Kurumu'na götürüldü. Babaları Ali Acar'ın de hastanede tedavisi sürerken, ailenin evinde feryat sesleri yükseldi. Acar’ın kızı Evrim Kıt, ""Kan dökerek, barış olmaz. Benim annemin günahı neydi? Orada yürüyüş yaparken öldürüldü. 'Artık insanlar ölmesin' diyoruz. Her gün insanlar ölüyor. Yeter artık. Benim annem artık geri dönmeyecek" dedi. Acar'ın cenazesi otopsinin ardından karayoluyla Malatya'dan Tunceli'ye gönderilirken, Tunceli Cemevi'nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından yarın toprağa verilecek. 
 
ARACI PATLAMADAN 10 DAKİKA ÖNCE YOL KENARINA BIRAKMIŞLAR
 
Öte yandan PKK'lıların dün gasp ettikleri ve içine bomba tuzakladıkları araçla ilgili güvenlik birimleri yeni detaylarlara ulaştı. Telefon şirketinin arıza ekibinde görevli 2 memurun Çemişgezek İlçesi'nde bir arızayı gidermek üzere kiralanan 06 DJ 9684 plakalı Doblo marka araçla ilçeye giderken, yollarının Tunceli-Hozat karayolu üzerindeki Çiçekli Köyü yakınlarında saat 10.00 sıralarında bir grup PKK'lı tarafından kesildiği belirlendi.
 
PKK'lılar araca el koyarken, içindeki 2 kişiye, "Araçla biraz işimiz var. İşimiz bitince size teslim edeceğiz" dedi. PKK'lılar araçla bölgeden ayrılırken, 2 kişiyi de saat 18.00'e kadar kırsal alanda sürekli yer değiştirerek gezdirdikleri öğrenildi. PKK'lılar saat 18.30 sıralarında da görevlilere, "Sizinle işimiz bitti, ancak araca el koyduk. Siz evlerinize gidebilirsiniz" diyerek serbest bıraktı.
 
Serbest bırakılan 2 şirket görevlisi daha sonra Tunceli Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, olayı ayrıntılı şekilde anlattı. Görevliler, PKK'lıların araçta bulunan GPS cihazını kapattıklarını ve üzerlerinde bulunan cep telefonlarına da el koyup, bataryalarını çıkardıklarını söylediği belirtildi.
 
PKK'lıların gasp ettikleri aracı Çiçekli Köyü kırsalındaki ormanlık alana götürüp, burada patlayıcıları içine yerleştirip, düzeneklerini de kurdukları belirtildi. PKK'lılardan birinin aracı kullanarak patlamanın olduğu bölgeye götürdüğü tespit edildi. Bölgede incelenen Mobese görüntülerinde, PKK'lının araca 17.45 sıralarında il merkezine getirip, patlamadan 10 dakika önce yerine bıraktıktan sonra uzaklaştığı kaydedildi. PKK'lının daha sonra aracı 18.05'de uzaktan kumanda ile infilak ettirdiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam