Kadınlar en çok bundan korkuyor

JANDARMA Genel Komutanlığı’nın (JGK) ilk sayısını yayımladığı Güvenlik Bilimleri Dergisi’nde “kadının suç korkuları” ve “cinsel istismar mağduru çocuklar” konuları ele alındı. Kara Harp Okulu Savunma Bilimleri Enstitüsü Uluslararası Güvenlik ve Terörizm D

Kadınlar en çok bundan korkuyor

JANDARMA Genel Komutanlığı’nın (JGK) ilk sayısını yayımladığı Güvenlik Bilimleri Dergisi’nde “kadının suç korkuları” ve “cinsel istismar mağduru çocuklar” konuları ele alındı. Kara Harp Okulu Savunma Bilimleri Enstitüsü Uluslararası Güvenlik ve Terörizm Doktora Programı öğrencisi Begüm Çardak’ın kaleme aldığı makalede, istatistiksel olarak erkeklerin daha fazla suç mağduru olmalarına karşın, kadınların ‘suç korkusunun’ erkeklerden fazla olduğuna dikkat çekildi. 

Çalışmanın ulaştığı sonuçlar şöyle: 
 
EN BÜYÜK KORKU: 
 
Kadınların kendileri ve hemcinsleri için duydukları en büyük korku cinsel suçlardır. Kadın oldukları ve fiziki güçlerinin yetersiz olduğunu düşündükleri için, cinsel saldırılara maruz kalma ihtimallerinin daha yüksek olduğuna inanmaktalar. Özellikle tecavüz suçu kadınların korkulu rüyasıdır. 
 
YAŞ FARK ETMİYOR: 
 
Katılımcılar cinsel suç bakımından gençlerin daha fazla risk altında olduklarını düşünseler de, yaşı ne olursa olsun her kadın suç korkusu duymaktadır. 
 
KALABALIĞA KAÇIYORLAR: 
 
Kadınlar, kendileri açısından tehdit olabilecek alanlardan uzak durarak korkularını alt seviyelerde tutmaya çalışmaktadırlar. Kadınların çoğu, kendilerini kalabalık yerlerde daha güvende hissetmekte ve kalabalık yerlerin onları tehlikelerden gizlediğini düşünmektedirler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam