‘Kadın istemezse tecavüze engel olur’

 ABD’nin California Eyaleti’ne bağlı Orange County’de Üst Mahkeme Yargıcı olan Derek Johnson’un, tecavüz davasında, ‘kurbanın tecavüzcüye direnmemesini gerekçe göstererek’ savcının sanık için istediği 16 yıl hapis cezasını 6 yıla düşürdüğü ortaya çıktı. K

‘Kadın istemezse tecavüze engel olur’

 

ABD’nin California Eyaleti’ne bağlı Orange County’de Üst Mahkeme Yargıcı olan Derek Johnson’un, tecavüz davasında, ‘kurbanın tecavüzcüye direnmemesini gerekçe göstererek’ savcının sanık için istediği 16 yıl hapis cezasını 6 yıla düşürdüğü ortaya çıktı. Karar, Amerikan kamuoyunda tartışma yarattı. Geçmiş davaları inceleyen Bölge Yargı İcra Komisyonu, Johnson’un, 2008’de görülen davada “yüzünü ve cinsel organını ısıtılmış tornavidayla parçalayacağı tehdidinde bulunarak” eski kız arkadaşına tecavüz eden adam hakkındaki kararını geçen mayıs ayında incelemeye aldı. 
 
İHTAR CEZASI VERİLDİ
Johnson’un dava sırasında kurban için yaptığı, “Eğer seks istemeseydi, vücudu tecavüze karşı kendisini kapatırdı. Saldırgana karşı kendini savunsaydı vücudunda yaralanmalar olurdu ki böyle bir şeye rastlanmamış. Bu davadan anladığım her ne kadar ‘maktul’ istekli olmasa da, saldırgana karşı koymamış” yorumu, komisyonun tepkisine yol açtı. 10 üyeli komisyonun tamamı tarafından kabul edilen karar uyarınca Johnson’a ihtar cezası verildi. Tecavüzün gerçek bir ‘suç’ olmadığını, sadece ‘teknik’ anlamda bir suç olduğunu da savunan Johnson’un ise, kamuoyundan özür dilediği belirtildi. ABD’de ağustos ayında da eski Cumhuriyetçi Senatör Todd Akin, “Meşru tecavüzde kadın vücudunu kilitler, dolayısıyla hamile kalmaz” şeklindeki sözleri nedeniyle kamuoyunun büyük tepkisini çekmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam