Kaçak Elektrikte "Ütü"lü Yöntem

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde kaçak elektrik kullananları tespit etmek amacıyla ekipler, elektrikli soba, fön makinesi ve ütü gibi aletlerden faydalanıyor.Alınan bilgiye göre, her biri 5 kişiden oluşan Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş'den 4 ekip, sabah saatler

Kaçak Elektrikte "Ütü"lü Yöntem

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde kaçak elektrik kullananları tespit etmek amacıyla ekipler, elektrikli soba, fön makinesi ve ütü gibi aletlerden faydalanıyor.

Alınan bilgiye göre, her biri 5 kişiden oluşan Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş'den 4 ekip, sabah saatlerinden itibaren kaçak elektrikle mücadele kapsamında çalışmalara başlıyor.
 
Ekipler, kaçak elektrik kullandığı düşünülen evlerdeki elektrik saatlerinde önce bir inceleme yapıyor.
 
Ardından sayaç elektrik kullanımına bakarak, yanlarına aldıkları ütü, elektrik sobası ya da fön makinesini prize takan ekipler yeniden bir incelemede bulunuyor.
 
Elektrik sayaçlarıyla oynayarak düşük tüketim gösteren, kaçak elektrik kullananlar, bu yöntem sayesinde tespit edilerek haklarında gerekli işlem uygulanıyor.
 
Bu yöntemle Reyhanlı ilçesinde 2012 yılında ekipler tarafından kaçak elektrik kullandıkları belirlenen bin konut ve iş yeri sahibine 400 bin lira para cezası uygulandığı bildirildi.
 
Denetimlerde kaçak elektrik kullanımının genellikle direkten hat çekme ve duvar içerisinde köprü kurma şeklinde uygulandığı belirlenirken, kaçak elektrik kullananlar hakkında yasal işlem başlatıldığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam