Kaçak elektrik tarihe karışıyor

Yeni sistem sayaçlarla elektrik kaçağı tarihe karışacak. Yeni sayaçlar hem uzaktan takip edilebilecek hem de ölçümü uzaktan kumanda ile yapılacak.Yeni sistem sayaçlarla elektrik kaçağı tarihe karışacak. Yeni sayaçlar hem uzaktan takip edilebilecek hem de

Kaçak elektrik tarihe karışıyor

Yeni sistem sayaçlarla elektrik kaçağı tarihe karışacak. Yeni sayaçlar hem uzaktan takip edilebilecek hem de ölçümü uzaktan kumanda ile yapılacak.

Yeni sistem sayaçlarla elektrik kaçağı tarihe karışacak. Yeni sayaçlar hem uzaktan takip edilebilecek hem de ölçümü uzaktan kumanda ile yapılacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yaklaşık 42 bine yakın uzaktan kumandalı sayaç dağıtılacağını kaydetti.

Elektrik enerjisindeki sıkıntıları araştırmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız bölge valileri, milletvekilleri ve ilgili kurum amirleri ile gün boyu toplantı yaptı. Ardından AK Parti il teşkilatında toplantı sonuçlarından birkaç madde açıkladı. Bakan Taner Yıldız, bölgede yüzde 70 elektrik kayıp kaçağının bulunduğu hatırlattı. Kaçakla mücadele için çözüm yolu hakkında bilgi veren Taner Yıldız, 42 bine yakın uzaktan kumandalı sayaç dağıtılacağını açıkladı.

Yıldız, kaçak elektriğe karşı alacakları çözümleri için şunları söyledi: "Aldığımız kararlardan bazılarını paylaşalım. 42 bine yakın burada elektronik sayaç takıyoruz. Uzaktan kumanda edilebilen, kesilebilen, ölçülebilen son derece teknolojik sayaçları buraya getiriyoruz. Bundan hem kamu hem vatandaş kazanacak. Biz burada ülkenin dört bir yanında faturasını zamanında ödeyen vatandaşların hakkını da koruyabilmemiz lazım. Adaletli yaklaşabilmemiz lazım."

Abone olmayan tüketicilere de son uyarıda bulunan Yıldız, "Abone olmak bir vatandaşlık hakkı, aynı zanda zorunluluğu. Yüzde 15 kayıp kaçak oranı var. Bunu yıl sonuna kadar yüzde 9'a indirmemiz lazım. Özelleştirmeler sonucunda bu taahhütleri alıyoruz. Burada, bölgede kayıp kaçak oranı yüzde 72. Bu oran çok fazla. Bunların da makul bir seviyeye hızlı gelmesi lazım. Bu daha iyi hizmet almamızı temin edecek." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler