Jandarma'dan bahar temizliği

Muğla’nın Datça ilçesindeki başta Knidos Antik Kenti olmak üzere değişik ören yerlerinden kaçak yolla yapılan kazılarda elde edilen tarihi eserleri yurt içi ve yurtdışına satan şebeke jandarma tarafından düzenlenen operasyon ile çökertildi. Edinilen bilgi

Jandarma'dan bahar temizliği

Muğla’nın Datça ilçesindeki başta Knidos Antik Kenti olmak üzere değişik ören yerlerinden kaçak yolla yapılan kazılarda elde edilen tarihi eserleri yurt içi ve yurtdışına satan şebeke jandarma tarafından düzenlenen operasyon ile çökertildi. 

Edinilen bilgiye göre, kaçak kazı yaptıkları tespit edilen ve liderliğini Seçkin K.’nin yaptığı zanlılara yönelik Datça Cumhuriyet Savcılığından alınan arama izni ile sabah saat 06.00’da Muğla’nın Datça, Marmaris ve Denizli ilinde toplam 32 noktaya eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda birinci derece doğal sit alını olan ve koruma altında bulunan Datça’nın Knidos antik kenti başta olmak üzere değişik ören yerlerinde kaçak kazı yapan zanlıların çıkardıkları tarihi eserleri yurt içinde ve yurt dışında bağlantılı oldukları kişilere sattıkları öğrenildi.

Jandarma tarafından “Bahar06”adı verilen operasyon sonrası, zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramada, 2 adet metal arama detektörü ile aramalarda kullanılan 2 adet bakır çubuk, Roma dönemine ait olduğu tespit edilen 26 parça som altın takı seti ile 28 adet gümüş sikke, 2 adet faturasız kurusıkı tabanca, 6adet ruhsatsız av tüfeği, Roma dönemine ait olduğu tespit edilen 14 adet toprak eser ile 2 adet anfora, 100 gram kubar esrar 100 gram kenevir tohumu ile birlikte çok sayıda kazma, kürek manivela vb. kazı malzemesi ele geçirildi. Aralarında örgüt lideri Seçkin K.nin de bulunduğu 16 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 4 şüpheli ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, 2 şüpheli hakkında ise uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçundan ayrıca işlem yapıldı.Soruşturma Datça Cumhuriyet Savcılığı tarafından devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam