İz süren polisler donuyordu

 Adana'da görev yapan bir polis memurunun 26 bin TL parasını ve evinin tapusunu aldıktan sonra öldürdüğü iddia edilen aşk hayatı yaşadığı kadının cesedi, 7 kişilik özel ekibin çalışması sonucu bulundu. Olayı çözmek için Kahramanmaraş'ta eksi 15 derece soğ

İz süren polisler donuyordu

 

Adana'da görev yapan bir polis memurunun 26 bin TL parasını ve evinin tapusunu aldıktan sonra öldürdüğü iddia edilen aşk hayatı yaşadığı kadının cesedi, 7 kişilik özel ekibin çalışması sonucu bulundu. Olayı çözmek için Kahramanmaraş'ta eksi 15 derece soğukta yaklaşık 3.5 metrelik karda kayıp kadının cesedini arayan polislerden 2'si soğuktan bayıldı. 
 
Adana Emniyet Müdürlüğü, yaklaşık 7 ay önce 16 yaşındaki A.Ö. adlı kız çocuğunun kayıp başvurusu üzerine harekete geçti. Kayıp başvurusu yapan A.Ö., annesi Kamile Ö'nün (38) Fatih Y. (41) isimli bir polisle ilişkisi olduğunu, polisin de annesinin 26 bin TL parasını ve evin tapusunu aldığını, bu nedenle aralarının bozuk olduğunu, annesinin evden Kahramanmaraş'a polisin yanına gidiyorum diye evden ayrıldıktan sonra bir daha dönmediğini söyledi. Bunun üzerine polis, Fatih Y.'yi fiziki ve teknik takibe aldı.
Yapılan takip sonucunda Fatih Y.'nin genç kadını Gaziantep'ten aldıktan sonra Kahramanmaraş'ta öldürüp gömdüğü ortaya çıktı. Polisin suçu işlerken de kardeşinden yardım aldığı belirlendi. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde cinayeti çözmek için kurulan 7 kişilik ekip, cesedi bulmak için yoğun bir çalışma başlattı. Polis Fatih Y.'nin kardeşi Akif Y.'yi gözaltına alarak sorgulamaya başladı. Akif Y., ilk başlarda inkar etti ancak daha sonra cinayeti ağabeyinin işlediğini belirterek, mezarın
nerede olduğunu anlattı. Akif Y.'nin ifadesi doğrultusunda polis mezarı bulmak için yola çıktı. Yapılan ilk çalışmada polisin genç kadını gömdüğü ilk mezar bulundu. Burada kadına ait elbise parçasına rastlandı. Ayrıca polisin kadında kalan kıyafetleri ve kendisinin kan olan kıyafetleri yaktığı yer de bulundu. Bu arada kardeş Akif Y. ifadesinde, "İlk mezara geldiğimizde kadının bacağı dışarı çıkmıştı. Allah bile kadının ölümüne razı olmadı. İlk mezara ağabeyim internetten araştırıp kireç dökmüştü, köpekler
kokusunu bulmasın diye. Ama bacağın dışarı çıktığını görünce oradan alıp Ahir Dağı'nın eteklerinde bir yere gömdü" dedi. 
 
Bunun üzerine mezarı bulabilmek için Ahir Dağı'na gitmek üzere yola çıkan polisler, yaklaşık 3.5 metrelik kar nedeniyle zor anlar yaşadı. Mezara ulaşabilmek için önce bir dozerle yol açıldı. Daha sonra otomobilin gideceği bir yer olmadığı için 4x4 cip getirildi. Bir süre ciple devam eden polisler, daha sonra cip de gidemeyince ellerinde kazma ve küreklerle eksik 15 dereceye varan soğuk havada dağa tırmanmaya başladı. Yaklaşık 4 kilometre yürüyen polisler, sonunda Akif Y.'nin tarif ettiği mezarın yerine
ulaştı. 
 
POLİS 3 GÜN KAZMA KÜREKLE MEZAR ARADI 
 
Polis büyük bir çabadan sonra mezarın yerine ulaştı. Ancak Ahir Dağı'ndaki yaklaşık 3.5 metreye varan kar mezara ulaşmayı güçleştirdi. Polisler 3 gün boyunca kazma kürek sallayarak mezara ulaşmaya çalıştı. Kar temizlendikten sonra buzdan bir tabaka olduğu için bir hayli güçlükle toprağa ulaşılabildi. Soğuk ve ağır çalışma şartlarından dolayı iki polis baygınlık geçirdi. Bir polisin kolunda soğuktan dolayı uyuşma meydana geldi. Dinlenmeye alınan polisin hala kolunda uyuşma olduğu belirlenirken, polis 3.
günde akşama doğru cesede ulaşmayı başardı. Bir torbanın içinde açılan kuyuya atılan cesedin üzerine taş konulduğu belirlendi. Tanınmayacak durumda olan ceset, torbadan çıkartılarak ceset torbasına konuldu. Ceset daha sonra otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Burada yapılacak DNA testinden sonra ailesine teslim edileceği bildirildi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler