İyileşmesi için Trabzon'a gelmeli

Doğuştan kalçasındaki sakatlık yüzünden arkadaşları gibi koşup oynayamayan ve sopa yardımı ile yürümek zorunda kalan 13 yaşındaki Ebru Artan, ailesinin imkansızlığı yüzünden sağlığına kavuşamadığını ağlayarak anlatıp yardım istedi.Ağrı’nın Taşlıcay ilçesi

İyileşmesi için Trabzon'a gelmeli

Doğuştan kalçasındaki sakatlık yüzünden arkadaşları gibi koşup oynayamayan ve sopa yardımı ile yürümek zorunda kalan 13 yaşındaki Ebru Artan, ailesinin imkansızlığı yüzünden sağlığına kavuşamadığını ağlayarak anlatıp yardım istedi.

Ağrı’nın Taşlıcay ilçesinin Kayacık mezrasında yaşayan Ebru Artan, gündelik hayatını bir sopanın yardımı ile sürdürüyor. İyileşip arkadaşları ile yürümek, koşmak, oynamak istediğini söyleyen Artan, yaşı ilerledikçe yürümekte daha da zorluk çektiği belirtti.

ebru_artan.jpg“İYİLEŞMEK VE OKULUMA GİTMEK İSTİYORUM”

Kendisinin birçok hayali olduğunu anlatan Ebru Artan, iyileşip arkadaşları birlikte yürüyerek okuluna gitmek istediğini söyledi. Artan, “Eskiden yürüyebiliyordum, fakat iyileşeceğime daha kötü oluyorum. Ben de arkadaşlarımla oynamak istiyorum, okuyup doktor olmak istiyorum. Devlet büyüklerim bana el atsınlar. Tedavimin yapılması için ban yardım etsinler” şeklinde konuştu.

"TEDAVİ İÇİN AMELİYAT ŞART"

Iğdır’da bir süre ikamet eden daha sonra köylerine göç eden Artan ailesinin 5 çocuğundan en büyüğü olan Ebru, iyileşmeyi beklerken, işsiz olduğu için çocuğunun tedavi ettiremediğini anlatan Baba Medeni Artan ise, “Ebru’yu en son Ağrı Devlet Hastanesi'ne götürdüm. Buradaki doktorlar gerekli ameliyatının Isparta ve Trabzon’da olan hastanedeler de yapılabilineceğini söyledi. Fakat benim maddi durumum el vermediği için buraya götüremedim. Kızım 2 kalçasında da sakatlık var ve yaşı ilerledikçe yürümesi daha da zorlaşıyor. Bunun iyileşmesi için hemen ameliyat olması gerekiyor” dedi

ebru_artan.20120523105100.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam