İstesenizde kaza yapamayacaksınız!

 Gaz ve fren pedallerinin karıştırılması da bir başka kaza sebebi. Sürücülerin bu zayıf noktalarını teknolojiyle destekleyip, hayat kurtarmak amacıyla otomobil firmaları uzun süredir çalışıyor.Önde gelen bir Japon otomobil üreticisi, yeni geliştirdikleri

İstesenizde kaza yapamayacaksınız!


 
Gaz ve fren pedallerinin karıştırılması da bir başka kaza sebebi.
 
Sürücülerin bu zayıf noktalarını teknolojiyle destekleyip, hayat kurtarmak amacıyla otomobil firmaları uzun süredir çalışıyor.
Önde gelen bir Japon otomobil üreticisi, yeni geliştirdikleri otomatik fren sistemiyle, hem araçların hem de sürücülerin güvenliği artırıyor.
 
Yeni sistemde otomobiller birbirleriyle ve yol kenarları ve kavşaklara yerleştirilen algılayıcı ve aktarıcılarla haberleşiyor.
Sürücü, kırmızı ışıkta durmazsa, otomatik olarak devreye giren sistem aracı durduruyor.
Algılayıcılar yolda bir yaya ya da başka bir araç gördüğünde de fren sistemi devreye giriyor.
 
Eğer sistem, frenin yetersiz kalacağını algılarsa, o zaman, engelin yanından geçilmesini sağlıyor. Bu süreç oldukça yumuşak hareketlerle sağlanıyor, araç içindeki yaralanmalar da önleniyor.
 
Otomobildeki algılayıcılar, en sık yaşanan çarpma sebeplerinden biri olan park ederken, fren yerine gaza basılmasını da engelliyor.
 
Sistemin daha da geliştirilerek, iki yıl içinde yaygın olarak otomobillerde kullanılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler