İstanbul'un 182 kardeşi var!

 Türkiye'nin dışa açılma politikası ve kurduğu sıcak ilişkiler, son 20 yılda dünyanın dört bir yanından bin 42 kardeş getirdi!  Kardeş kentler konusunda başı ise Türkiye'nin megakenti İstanbul çekti. 182 kardeşli İstanbul'u, İzmir, Bursa ve Ankara izledi.

İstanbul'un 182 kardeşi var!

 

Türkiye'nin dışa açılma politikası ve kurduğu sıcak ilişkiler, son 20 yılda dünyanın dört bir yanından bin 42 kardeş getirdi! 
 
Kardeş kentler konusunda başı ise Türkiye'nin megakenti İstanbul çekti. 182 kardeşli İstanbul'u, İzmir, Bursa ve Ankara izledi. İstanbul'un 182 kardeşi arasında birbirinden ilginç yerler var. 
 
Akşam'ın haberine göre; 'Tangocular' olarak bilinen Arjantin'in başkenti Buenos Aires, 1995 yılından bu yana Büyükşehir Belediyesi'nin kardeşi. Köln (Almanya), Barselona (İspanya) Atina (Yunanistan), Meksiko City (Meksika), Rio De Janeiro (Brezilya), Lizbon (Portekiz), Brüksel (Belçika) gibi dünyanın tanınmış kentleri, İstanbul'un kardeşleri arasında bulunuyor. Bunlarla birlikte, Türkiye'de de pek bilinmeyen Bangladeş'in Chittagong, Cezayir'in Constantine, Belarus'un Gomel, Çin'in Guangzhou kentleri de kardeş listesinde. 
 
İstanbul'un ilçeleri de, dünyanın öbür ucuna kadar ulaşarak kardeş kentler buldu. Şili'nin Provedancia kenti Ataşehir'in, Kolombiya'nın Ciudad Bolivar kenti Sancaktepe'nin, Çin'in Shijiazhuang kenti Eminönü'nün, Endonezya'nın Sigli Kasabası Pendik'in, Güney Kore'nin Kygnam-Masan kenti ile kardeş.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam