İstanbul'daki katliamın perde arkası

İstanbul Bağcılar’da amcasına ait gömlek imalathanesi ve mağazasında ağabeyleriyle birlikte çalışan Üzeyir Aziz Bozan, aynı yerde tekstil bölümünde çalışan 13 yaşındaki Gülistan Tosun’a âşık oldu. Küçük kız da bu aşka karşılık verdi.Hatta iddiaya göre Boz

İstanbul'daki katliamın perde arkası

İstanbul Bağcılar’da amcasına ait gömlek imalathanesi ve mağazasında ağabeyleriyle birlikte çalışan Üzeyir Aziz Bozan, aynı yerde tekstil bölümünde çalışan 13 yaşındaki Gülistan Tosun’a âşık oldu. Küçük kız da bu aşka karşılık verdi.

Hatta iddiaya göre Bozan Ailesi, 3 ay önce küçük kızı ailesinden istedi. Van’dan depremin ardından İstanbul’a gelip yerleşen kızın ailesi de razı oldu ve yaşının küçük olması nedeniyle biraz beklemek istediklerini söyledi.

Ancak bir süre önce Aziz Bozan, tartıştığı Gülistan’a işyerinde tokat atıp dövmek isteyince kız evlenmekten vazgeçti. Aziz sakinleşmesi için ailesi tarafından memleketleri Adıyaman’a gönderildi. 
 
HABERSİZ GELDİ 
 
Bir aydır Adıyaman’da bulunan Aziz Bozan, önceki gece yarısı haber vermeden döndü. Sabah 11.00’de elinde tabancayla Bağcılar’daki işyerine gitti. Burada karşılaştığı Gülistan, bir kez daha, “Artık seni istemiyorum” deyince çılgına döndü. Küçük kızı bina içinde elindeki tabancayı ateş ederek kovalamaya başladı. Silah sesleri üzerine gelen ağabeyleri Abdullah Bozan (25), Şehmuz Bozan (22) ve Mehmet Bozan’a (32) da kurşun yağdırdı. 3 ağabeyi kanlar içinde kalan Aziz Bozan, üst kata kaçan Gülistan’ ı yakaladı. Son kurşunu da kendi kafasına sıktı. 
 
BİR AĞABEY DE YARALI 
 
5 yaralı hemen çevredeki hastanelere götürüldü. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Gülistan Tosun, Üzeyir Aziz Bozan ve ağabeyleri Abdullah Bozan ile Mehmet Bozan hayatını kaybetti. Ağır yaralı ağabey Şehmuz Bozan ise tedavi altına alındı. Ölen iki ağabeyin evli ve ikişer çocuk babası olduğu öğrenildi. ‘Aşk’ için 3 kişiyi öldürdü ve canına kıydı.
 
Uzman görüşü: PSİKOPAT DEJENERE 
 
DR. Emine Yavuz Satmış, 18 yaşındaki Aziz Bozan’ın yaptıklarını şöyle değerlendirdi: “Öldükten sonra net bir teşhis koymak mümkün değil. Ancak olayla ilgili kişilik bozukluğu, duygu durum bozukluğu ve düşünce bozukluğu olasılıkları üzerinde duruyoruz.
 
Bu üç ihtimal arasından ise hastanın yaşı ve eyleminden dolayı kişilik bozukluğu öne çıkıyor. 30 yıl öncesine kadar ‘psikopat dejenere’ olarak adlandırılan bu hastalık günümüzda ‘ağır derece anti sosyal kişilik bozukluğu’ olarak ifade ediliyor. Bu vakalarda hasta saplantılı bir şekilde sınır tanımayan, reddedilmeye ve ‘hayır’ denilmesine tahammül edemeyen tavırlar sergiler. İsteklerine olumsuz yanıtlar aldığında şiddete yönelerek kendine ve başkalarına zarar verebilir. Bu hastalar istediği şeye sahip olamayınca kendini ve çevresindekileri öldürmeye kadar varan eylemlere kalkışabilirler.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler