İstanbul'da ilk kez yakalandı

 İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nden Avrupa’ya gönderilen ve oradan da kargo ile Türkiye’ye sevk edilen fildişleri ele geçirdi.  Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile ortak har

İstanbul'da ilk kez yakalandı

 

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nden Avrupa’ya gönderilen ve oradan da kargo ile Türkiye’ye sevk edilen fildişleri ele geçirdi. 
 
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile ortak hareket eden Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih’te bir imalathaneye fildişi gönderildiğini belirledi. Hemen harekete geçen ekipler, tespih ve süs eşyası imalathanesine baskın düzenledi. Yapılan baskında silindir biçiminde kesilmiş değişik ebatlarda 635 fildişi parçası ele geçirildi. Operasyonla İstanbul'da ilk kez fildişi ele geçirildiği belirtildi.
 
GÜL AĞACI OLARAK GÖSTERDİLER 
 
Kaçakçılar tarafından Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde kırmızı renge boyanan fildişlerinin, gül ağacı olarak beyan edildiği öğrenildi. Avrupa’ya gül ağacı olarak gönderilen fildişlerinin Türkiye’ye kargoyla gönderilirken de aynı beyanla gönderildiği kaydedildi. Gözaltına alınan 1 kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nasevk edildi.
 
GETİRİLMESİ ÖZEL İZİNLERE TABİ
 
Özellikle Güneydoğu Asya ve Afrika’da fillerin dişleri için avlanmasından ötürü dünyada ciddi denetimler bulunurken, Türkiye'de de fildişi ithalatı özel izinlere tabi olarak gerçekleştirilebiliyor. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler