İstanbul depremi yaklaşıyor

Toplum liderlerini teşkilatlandırma projesi seminerine katılmak üzere Yalova'ya gelen Işıkara, Kütahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen depremi değerlendirdi. Işıkara, "Simav'da meydana gelen deprem normal bir aktivite. Ülkemizde 5 ile 5.9 büyüklükleri a

İstanbul depremi yaklaşıyor

Toplum liderlerini teşkilatlandırma projesi seminerine katılmak üzere Yalova'ya gelen Işıkara, Kütahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen depremi değerlendirdi.

Işıkara, "Simav'da meydana gelen deprem normal bir aktivite. Ülkemizde 5 ile 5.9 büyüklükleri arasında yaklaşık 2 ayda bir en az bu büyüklüklerde bir deprem olur. Bazen birden fazla da olabilir. Kütahya Simav'da olan 5 büyüklüğündeki deprem de olağan bir deprem. Ama beni üzen, 5 büyüklüğündeki bir depremin hiç bir hasar yapmaması lazımken, haberlerden dinlediğim kadarıyla sıva çatlakları, cam kırılmaları var. Ya daha büyük olsaydı acaba ne olurdu diye aklıma geliyor. Vatandaşımız, artık, ne olursa olsun başımı sokacak bir evim olsun anlayışı yerine, ülkemizin deprem ülkesi olduğu gerçeğini kabul edip, depreme dayanıklı evlerde yaşamak zorunda. Ben 1999'dan önce de söylüyordum, şimdi de söylüyorum, deprem öldürmez, binalar öldürür" dedi.

Işıkara, İstanbul'da olması beklenen depremin hatırlatılması üzerine, bu konuda söylenecek her şeyin söylendiğini dile getirerek "Marmara'da potansiyel bir deprem tehlikesi var ve her gün 1 gün daha yaklaşıyoruz" demekle yetindi.

Öte yandan seminerde konuşan Diyanet İşleri Genel Müdürlüğü Din Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Bekaroğlu da, camilerde ikinci bir çıkış kapısı açılması gerektiğini dile getirdi. Konuşmasında, cami içlerindeki dev avizelerin de tehlikesine işaret eden Bekaroğlu, "Bir çok ildeki camilerimizin tek kapısı vardır. Bu bir eksikliktir. Camilerimize ikinci bir çıkış kapısı açabilmemiz için çalışmalar yapmamız lazım. Yine camilerimizde çok ağır olan avizeler vardır. Bir yere monte edilmemişlerdir. Bir deprem anında onların koparak insanların üzerine düşmesi veya binanın yıkımına sebep olması söz konusudur. Bunların da sağlam hale getirilmesi lazımdır. Ayrıva 1999 Marmara depreminnde birçok minare yıkılarak başka binalara ve o binalarda oturan insanların yaralanmasına ya da ölümüne sebep oldu. Bundan sonra yeni yapılan camilerin minarelerin caminin kendisiyle daha uzun olmayacak şekilde yapılması lazımdır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam