İstanbul Barosu için yeni iddia

 AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, İstanbul Barosu'nun mahkemeye baskı yapmaması gerektiğini belirterek, ''Darbeci Baro, işgalci baro olmamalıdır'' dedi.   Turan, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve yönetim kurulu üyeleri hakkında Silivri

İstanbul Barosu için yeni iddia

 

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, İstanbul Barosu'nun mahkemeye baskı yapmaması gerektiğini belirterek, ''Darbeci Baro, işgalci baro olmamalıdır'' dedi. 
 
 Turan, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve yönetim kurulu üyeleri hakkında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamenin 8 Şubat Cuma günü akşamı itibariyle resmen kabul edildiğini kaydetti. 
 
''2 Şubat Cumartesi günü, İstanbul Barosu'nun resmi internet sitesinden iddianamenin kabul edildiği yalan bilgisiyle adeta bir kınama metni yayınlandı'' diyen Turan, şöyle konuştu:
 
''Kendilerine baskı yapıldığı komik iddiasında bulunup doğacak gerginlikten ileriki siyasi hesaplarına malzeme hazırlayanlar, iddianame kabul edilmeden kabul edilmiş gibi bildiri metni yayınlayıp mahkeme üzerinde psikolojik baskı yapmaktan ve kamuoyu oluşturmaktan çekinmemişlerdir. Hatta, İstanbul Barosu, iddianame kabul edilmeden kısa bir süre önce olağanüstü genel kurul kararı alarak, bu Genel Kurul toplantısının gündemini, tabiri caizse iddianameye cevap vermek olarak belirterek hukuka ve mahkemeye ibretlik bir baskı örneği sergilemişlerdir. Süreç, yani iddianamenin kabulüyle iddiamızı doğrulamış ve iddianamenin kabul tarihi olan 8 Şubat Cuma günü itibariyle Baro yönetimindeki 9 yönetim kurulu Üyesinin görevleri askıya alınarak yedeklerin gelmesi süreci başlamıştır.
 
Darbeciliğiyle maruf Baro bundan böyle görevi bırakmaması halinde, işgalciliğiyle de anılacaktır. Görevi bırakması gerekenlerin olmayan baskıdan nemalanarak şov yapacaklarına, derhal daha demokratik avukatlık kanunu için çalışması, yasama kurumuna katkı sağlaması gerekmektedir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam