İşsizler Trabzon'da BİMER'e gidiyor

Trabzon Valiliği bünyesinde hizmet veren Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) bu yıl 435 kişi başvururken, başvuruların çoğu işsizlik için talepte bulunanlar olduğu belirtildi.Başvurular arasında evine kapı, çatı yapılması için talepte bulunanlara rast

İşsizler Trabzon'da BİMER'e gidiyor

Trabzon Valiliği bünyesinde hizmet veren Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) bu yıl 435 kişi başvururken, başvuruların çoğu işsizlik için talepte bulunanlar olduğu belirtildi.

Başvurular arasında evine kapı, çatı yapılması için talepte bulunanlara rastlanırken, dilekçe ile yapılan başvuruların 30 gün, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nca yapılan başvurular ise 15 gün içinde cevaplandırıldığı kaydedildi.

 

Yaklaşık 4 yıldır hizmet veren “Alo 150 Hattı” BİMER'e 4 yılda Trabzon’da toplam 4 bin 450 başvuru yapılırken, 2010 yılının 10. ayına kadar Dilekçe Hakkı kapsamında 363, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında ise 72 olmak üzere toplam 435 başvuru yapıldı. 2009 yılında bu rakam toplam 665 olarak gerçekleşirken, başvurular en çok İl Emniyet Müdürlüğü, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na yönlendirildi.

 

Başvuruların çoğunluğunda işsizlik başı çekerken, yol yapımı gibi istekte bulunanlar da yer alıyor. Özellikle kırsal kesimlerde yaşayıp hiç bir geçim kaynağı ve sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar ise evine kapı, çatı yapımı gibi isteklerin yanı sıra, soba, çamaşır makinesi, yiyecek, yakacak, evinin tadilat yapılması gibi konularda başvuruda bulunuyor.

 

Konu ilgili bilgi veren Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ise “Bizim devlet olarak amacımız vatandaşımızın memnuniyetidir. Devlet hizmetlerini onların ayağına getirerek yararlanmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Kamunun güler yüzünü vatandaşımıza göstermeye gayret ediyoruz” dedi.

 

Vali Kızılcık, talep edilen isteklerin büyük bir bölümünün imkanlar dahilinde karşılandığını da belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler