İsrail'in korkutan savaş planları!

 İsrail 'in bağımsızlık günü kutlamaları yaklaşırken, İsrail Genelkurmay Başkanı Benny Gantz, İran'ın kendileri için büyük bir tehdit olduğunu söyleyerek, gerekirse nükleer tesisler konusunda askeri anlamda harekete geçmeye hazır olduklarını açıkladı.   G

İsrail'in korkutan savaş planları!

 

İsrail 'in bağımsızlık günü kutlamaları yaklaşırken, İsrail Genelkurmay Başkanı Benny Gantz, İran'ın kendileri için büyük bir tehdit olduğunu söyleyerek, gerekirse nükleer tesisler konusunda askeri anlamda harekete geçmeye hazır olduklarını açıkladı. 

 

 

Gantz, Yedioth Ahronoth gazetesine önemli açıklamalarda bulundu. İran 'ın nükleer tesislerinin vurulması konusundaki bir soruya "harekete geçmeye hazır" cevabını verdi. İran tehdidi nedeniyle 2012'nin kritik bir yıl olacağını vurgulayan Gantz, "İsrail Devleti, İran'ın nükleer silah geliştirmesini, durdurulması gereken çok ciddi bir olay olarak görüyor" şeklinde konuştu. İsrail Genelkurmay Başkanı, planlarını da bu doğrultuda hazırladıklarını kaydetti.

 

İsrail'in bir başka devlet tarafından açıkça tehdit edilen tek ülke olduğunu söyleyen Gants bununla birlikte Hava Kuveetleri'ne "hemen, şimdi vur" emri verilmediğini belirtti.

 

ORTADOĞU'DA SAVAŞ TAMTAMLARI!

 

Benny Gantz, "bu yıl savaş çıkar mı?" sorusuna da "stratejik gerçekleri ve bölgedeki istikrarsızlığı değerlendiren istihbaratımız, savaş çıkma olasılığının geçmiş dönemler oranla çok daha büyük olduğunu değerlendiryor" dedi. İran'a operasyonun olası bir bögesel savaş ihtimalini de değerlendiren İsrail Genelkurmay Başkanı şunları söyledi:

 

"BASIT BİR SAVAŞ DEĞİL"

 

"Hiç bir füzenin bibi vurmayacağı sözünü vermem. Ama çok büyük bölümü düşürülecektir. Ne sınırlarmız dışında ne de içinde basit bir savaş olmayacak ama kimseye bizi test etmelerini önermem.

 

Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah sığınağından çıkmaktan endişe ediyor ve bunda da haklı. geçen sefer Lübnan'da olanları gördü ve o zaman olanlar gelecek sefer olanların yakınından bile geçmeyecek. Bence bunu gayet iyi görüyorlar

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam