İspanya - İtalya maçı

 EURO 2008'de şampiyonluğa ulaşan Matadorlar, bu sene de kazanarak üst üste iki defa mutlu sona ulaşan ilk takım olmak istiyor. İSPANYA 1 GOL YEDİ C Grubu ilk maçında İtalya ile 1-1 berabere kalan son şampiyon, sırasıyla İrlanda Cumhuruyeti'ni 4-0, Hırvat

İspanya - İtalya maçı

 

EURO 2008'de şampiyonluğa ulaşan Matadorlar, bu sene de kazanarak üst üste iki defa mutlu sona ulaşan ilk takım olmak istiyor.

 

İSPANYA 1 GOL YEDİ

 

C Grubu ilk maçında İtalya ile 1-1 berabere kalan son şampiyon, sırasıyla İrlanda Cumhuruyeti'ni 4-0, Hırvatistan'ı 1-0 mağlup etmişti. Çeyrek finalde Fransa'yı 2-0 ile geçen İspanya , yarı finalde ise penaltı atışları sonunda Portekiz'i 4-2 mağlup etmişti. Boğalar'da, Casillas, Ramos, Iniesta, Xavi, Fabregas, Alonso, Torres, Silva ve Cazorla 2008 kadrosundaydı.

 

Avrupa şampiyonasındaki tek zaferini 1968 yılında Yugoslavya'yı 2-0 yenerek kazanan İtalya, 44 senelik hasretine son vermeyi planlıyor. 1988'de yarı final ve 2000'de final oynayan Gök Mavililer'in en çok güvendiği isim Almanya'ya attığı iki güzel golle finali getiren Mario Balotelli ile orta sahanın yıldızlarından Andrea Pirlo olacak.

 

CÜNEYT ÇAKIR 4. HAKEM

 

Final karşılaşmasını Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Pedro Proença yönetecek. Proença'nın yardımcılıklarını ise vatandaşları Bertino Cunha Miranda ile Ricardo Jorge Ferreira Santos yapacak. Finalin dördüncü hakemi ise Cüneyt Çakır olacak. Çakır, İspanya ile Portekiz arasında oynanan yarı final karşılaşmasında başarılı performansıyla büyük beğeni toplamıştı.

 

İSPANYA-İTALYA

 

HAKEM: Pedro Proenc

 STAT: Kiev Olimpiyat

 

İSPANYA: Iker Casillas, Alvaro Arbeloa, Sergio Ramos, Gerard Pique, Jordi Alba, Xavi, Sergio Busquets, Xabi Alonso, David Silva, Cesc Fabregas, Andres Iniesta

 TEKNİK DİREKTÖR: Vicente del Bosque

 

İTALYA: Gianluigi Buffon, Federico Balzaretti, Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Andrea Pirlo, Claudio Marchisio, Riccardo Montolivo, Daniele De Rossi, Mario Balotelli, Antonio Cassano

 TEKNİK DİREKTÖR: Cesare Prandelli

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam