İsmail YK “vatan haini değilim“

Türkiye'de gelir vergisi ödememek için Türk vatandaşlığından çıktığı gerekçesiyle eleştirilen sanatçı İsmail YK, 2002 yılında Türk vatandaşlığından çıkmak için başvurduğunu belirterek, "2006 yılında da sadece Alman vatandaşı olduğuma dair kimliğimi aldım"dedi.

İsmail YK “vatan haini değilim“

Türkiye'de gelir vergisi ödememek için Türk vatandaşlığından çıktığı gerekçesiyle eleştirilen sanatçı İsmail YK, 2002 yılında Türk vatandaşlığından çıkmak için başvurduğunu belirterek, "2006 yılında da sadece Alman vatandaşı olduğuma dair kimliğimi aldım" dedi.

Bağlı bulunduğu Müzik şirketinde basın toplantısı düzenleyen sanatçı, yıllar önceki bir olayın şimdi gündeme getirilmesine tepki gösterdi. İsmail YK, "Ben bu tür haberlerin çıkmasını şaşkınlıkla karşılıyorum. 2002 yılında Almanya'daydım. Orada doğdum ve orada büyüdüm.

Ailem de orada yaşadığı için mecburen Türk vatandaşlığından çıkmak için başvurdum. 2006 yılında da sadece Alman vatandaşı olduğuma dair kimliğimi aldım. Benim için 'parayı çok seviyor' dediler. Parayı çok sevseydim kasetimi Almanya'da çıkartırdım, arabamı Almanya'dan alırdım. Almanya'daki müzik firmaları zaten kaset yapmak için can atıyorlar. Benim kasetlerim Türkiye'de iyi satıyor. Parayı çok sevseydim oradaki şirketlerle çalışırdım. Türkiye'de çalışmaktan, Türkiye'de vergi vermekten mutluyum" dedi.

Hakkında daha önce de çeşitli iddialar ve iftiralar ortaya atıldığını belirten sanatçı, "Bu iftiralar neden ortaya atılıyor bilmiyorum. Daha önce de bir çok defa söyledim. Benim gibi Alman vatandaşı olan bir çok sanatçı var. Bu olayın büyütülmesine anlam veremiyorum. Bu olayın sorumlusu karşısında yasal hakkımı kullanacağım. 'Vatan haini' demeleri beni çok üzdü. Vatan hainiysem niye Türkiye'de vergi veriyorum. Asıl bunları ortaya atanlar vatan haini" diye konuştu.

İsmail YK, basın mensuplarının soruları üzerine, Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek olan Hadise'ye de başarılar diledi.

Şirket yetkilileri de vergi ödediğine dair belgeleri göstererek İsmail YK'ya sahip çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam