İş var ama işe başvuran yok

 Kentte tekstil ve mermer işçisi açığı bulunduğunu belirten İŞKUR Denizli İl Müdürü Feridun Giresun, genellikle ''masa başı'' işe rağbet edildiği için imalat sektöründeki nitelikli eleman ihtiyacının gün geçtikçe arttığını söyledi. Giresun, birçok firmanı

İş var ama işe başvuran yok

 

Kentte tekstil ve mermer işçisi açığı bulunduğunu belirten İŞKUR Denizli İl Müdürü Feridun Giresun, genellikle ''masa başı'' işe rağbet edildiği için imalat sektöründeki nitelikli eleman ihtiyacının gün geçtikçe arttığını söyledi. Giresun, birçok firmanın başka illerden işçi getirdiğini belirtti.

 

İl Müdürlüğü olarak, 94 iş yerinde iş gücü tespitine yönelik bir araştırma yaptıklarını belirten Giresun, şu bilgileri verdi:

 

''Araştırmamızda başta tekstil sektörü ve mermerolmak üzere birçok alanda eleman ihtiyacı olduğunu tespit ettik. İmalat sektöründe kaynakçı, haşıl ustası,mermer, overlok makinası operatörü, sıhhi tesisatçı, tornacı, kalite kontrol işçisi, elektrik teknisyeni, gaz altı kaynakçısı gibi mesleklerde çok fazla işçiye ihtiyaç var. Biz bu ihtiyaçları karşılama adına temmuz ve ağustos aylarında 47 farklı sektörde kurs açarak bin 500 kişiyi nitelikli elaman haline getirmeyi planlıyoruz.'' 

 

Özellikle mermer sektöründe büyük işçi açığının bulunduğunu ifade eden Giresun, ''Mermer sektöründe son 1 ay içerisinde bize iş başvurusunda bulunanlar arasından yaklaşık 800 kişiye davet yaptık, işe yerleştirmek için. Ama bize geri dönüş yapanların sayısı yalnızca 4. Mermer sektöründeki eleman açığının bir an önce kapatılması gerekiyor. İldeki vasıfsız işçileri yetiştirip elaman açığının kapatılması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam