'İnternetten canlı' dolandırıcılık!

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden geldiklerini söyleyerek, internet üzerinden canlı ders verileceğini ve bunun lise bitene kadar devam edeceğini söyleyerek borçlandırıcı sözleşme imzalattığı öne sürülen 3 kişi hakkında "Dolandırıcılık" suçundan 1 yıldan 5 yıla

'İnternetten canlı' dolandırıcılık!

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden geldiklerini söyleyerek, internet üzerinden canlı ders verileceğini ve bunun lise bitene kadar devam edeceğini söyleyerek borçlandırıcı sözleşme imzalattığı öne sürülen 3 kişi hakkında "Dolandırıcılık" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

İddianameye göre şüpheli 3 kişi, İstanbul Gaziosmanpaşa'da yaşayan Figen G.'ye 6'ncı sınıfa giden çocuğunun seviye belirleme sınavı ile ilgili bilgi vereceklerini söyledi. Daha sonra internet üzerinden ders verileceğini bu eğitim ve yardımın lise bitene kadar devam edeceğini söyleyerek bazı belgeler imzalattı.
 
BORÇLANDIRICI SÖZLEŞME ÇIKTI
 
İmzaladığı belgeleri daha sonra inceleyen Figen G., belgenin kendilerini bin 675 lira borçlandırıcı bir sözleşme olduğunu ve bu kişilerin Milli Eğitim'den gelmediğini anladı. Şüphelilerin e-okul sözleşmesi imzalatıp, ürün satılmış gibi gösterdiklerini farkeden Figen
G., M.Ç., G.K. ve Ş.A. hakkında şikayette bulundu.
 
"DOLANDIRICI DEĞİLİZ"
 
Savcılık tarafından açılan soruşturma kapsamında ifade veren şüphelilerden M.Ç., eğitim veren şirketin yetkilisi olduğunu belirterek, müştekiyi tanımadığını, işlemleri kendisinin yapmadığını anlattı ve "İşlemleri elemanlar yaptı. Biz dolandırıcı değiliz. Çok sayıda öğrencimiz var. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.
 
DAVA AÇILDI
 
Savcılık tarafında yapılan soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, M.Ç., G.K. ve Ş.A. hakkında "Dolandırıcılık" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam