İnternette kiralık katil ilanı

Bazı internet sitelerine 'kiralık katil' ilanı veren Hakan K. müşteri gibi irtibata geçen kadın polis tarafından yakalandı... İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün web sitesi ihbar hattına gelen bir bilgiyi değerlendiren Asayiş Şube Müdürlüğü Bilişim Suçlar Büro

İnternette kiralık katil ilanı
Bazı internet sitelerine 'kiralık katil' ilanı veren Hakan K. müşteri gibi irtibata geçen kadın polis tarafından yakalandı...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün web sitesi ihbar hattına gelen bir bilgiyi değerlendiren Asayiş Şube Müdürlüğü Bilişim Suçlar Büro Amirliği Ekipleri, internet üzerinden verilen "kiralık katil" ilanıyla ilgili araştırma başlattı.

KİRALIK KATİL TEMİN EDİLİR

Milliyet'e göre; bazı sitelerde verilen ilanda, "Kiralık katil, Tetikçi temin edilir, Şaka değil tamamen gerçektir, Güvenliğiniz açısından irtibat sadece E-mail üzerinden ya da sizin bırakacağınız telefon numarasından uygun zamanda ve uygun yerden sizinle irtibat kurulacaktır. İrtibat e-maili: tetikcidadas@hotmail.com , Hakan_25ist@hotmail.com" yazıldığı belirlendi.

Bu ilanlardaki E-mail yoluyla bu kişi ile temasa geçen ekipler, sadece internet kafeden yazışan ve burada yarım saatten fazla kalmayan kişiyi yakalayamadı.
KADIN POLİS MÜŞTERİ GİBİ YAZIŞTI

Bu arada, kocasını öldürmek isteyen bir kadın kılığına girerek irtibat kuran kadın polis memuru ile şüpheli arasında yaklaşık bir ay süren yazışma yapıldı.
Güvenin kazanılmasının ardından ilk buluşma için bin YTL verileceği kararlaştırılarak Mecidiyeköy'de bir kafeye randevu verildi.

Burada bekleyen kadın polisle buluşmaya gelen Hakan K.(32) çevrede gizlenen ekiplerce yakalanarak gözaltına alındı.

SENET İMZALATACAKTI

Şüphelinin üzerinde yapılan aramada, buluştuğunda anlaşma yapmak için kullanacağı belirlenen boş senet ele geçirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulaması yapılan Hakan K.'nin ifadesinde "Ben şaka yapıyordum. Ciddi değildim" dediği öğrenildi.

Üzerinde anlaşma yapmak üzere getirdiği belirlenen boş senetlerin bulunması ve bir çok siteye para vererek ilan vermesi dolayısıyla Hakan K.'nin ifadesi yetkililer tarafından inandırıcı bulunmadı.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan Hakan K. Şişli Adliyesi'ne sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam