İnsan yeğenine bunu yapar mı?

Gaziantep’in Nizip İlçesi’nde, bir çocuk gelin trajedisi son anda önlendi. Urfalı 17 yaşındaki R.M. çocuk gelin olmak üzereyken kaçarak polise sığındı. Dayısı D.K. tarafından tehditle kaçırılan R.M., 10 bin TL karşılığı kendisinden 20 yaş büyük tanımadığı

İnsan yeğenine bunu yapar mı?

Gaziantep’in Nizip İlçesi’nde, bir çocuk gelin trajedisi son anda önlendi. Urfalı 17 yaşındaki R.M. çocuk gelin olmak üzereyken kaçarak polise sığındı. Dayısı D.K. tarafından tehditle kaçırılan R.M., 10 bin TL karşılığı kendisinden 20 yaş büyük tanımadığı bir adamla evlenmek üzere satıldı. 

AİLENİN HABERİ YOK 
 
Ailesinin her şeyden habersiz polise kayıp ilanı verdiği R.M., yemek molası için durdukları Gaziantep’in Nizip İlçesi’nde dayısının ve kimliğini bile bilmediği kişinin elinden kaçtı. Polise sığınarak kaçırıldığını ve para karşılığı zorla evlendirilmek istendiğini anlatan R.M. korumaya alındı. Dayı D.K.’nın Urfa’ya kaçtığı belirlendi. R.M.’yi satın aldığı iddia edilen kişinin ise kimliğinin ve adresinin belirlenmesine çalışılıyor. Nizip Savcılığı D.K. hakkında kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlamasıyla soruşturma başlattı.
 
Savcılık D.K.’nın ifadesine başvurmak için harekete geçti. R.M.’nin ifadesine göre kendisini kaçırarak satmak isteyen D.K.’nın sorgusunun ardından, kız çocuğuyla para karşılığında evlenmek isteyen kişiye de ulaşılacak. Olayda cinsel ilişki olmadığı için çocuğun cinsel istismarı suçlamasından soruşturma yürütülmüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler