İmam kafası karıştı müftüye sordu

Travestinin cenaze namazını kıldıracak imam, kafası karışınca müftüye danıştı: Ne diyeceğim?BURSA’da beyin kanaması nedeniyle kaldırıldığı hastanede 29 gündür tedavi gören ‘Burcu’ takma adlı travesti 34 yaşındaki Bilal Özdem 5 gün önce yaşamını yitirdi. C

İmam kafası karıştı müftüye sordu

Travestinin cenaze namazını kıldıracak imam, kafası karışınca müftüye danıştı: Ne diyeceğim?

BURSA’da beyin kanaması nedeniyle kaldırıldığı hastanede 29 gündür tedavi gören ‘Burcu’ takma adlı travesti 34 yaşındaki Bilal Özdem 5 gün önce yaşamını yitirdi. Cesedi hastane morgunda tutulan travestinin ölüm haberi ve tedavi masrafı olan 17 bin TL’nin ödenmesi gerektiği, yakınları ile travesti arkadaşlarına dün bildirildi. Travestiler bugün Bursa Devlet Hastanesi’ne gelerek arkadaşlarının cenazesini almak istediler. Gökkuşağı Derneği Başkanı Öykü Özen, “Bilal’in sosyal güvencesi yoktu. Yeşil Kart çıkarmak için işlemlerini başlatmıştık. Ancak vefat etti. Şimdi bizden 17 bin TL hastane masrafı istiyorlar. cenazesini de yakınları olmadan vermeyeceklerini söylüyorlar. Biz arkadaşımızı daha fazla morgda tutmak istemiyoruz” dedi.

Kısa adı ‘Gökkuşağı’ olan Travestileri Transseksüelleri Geyleri ve Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği üyesi ‘Burcu’ takma adlı travesti Bilal Özdem, beyin kanaması nedeniyle 34 gün önce kaldırıldığı Bursa Devlet Hastanesi’nde 5 gün önce yaşamını yitirdi. Travestinin ölüm haberi, iddiaya göre ailesine ve arkadaşlarına dün haber verildi. Bunun üzerine travestiler, arkadaşlarının cenazesini almak için bugün Bursa Devlet Hastanesi’ne gittir. Burada bir açıklama yapan Gökkuşağı Derneği Başkanı Öykü Özen, “Bilal’in ölüm haberini bize 5 gün sonra verdiler. Ayrıca 17 bin TL’lik hastane masrafıyla. Biz arkadaşımızın cenazesini almak istiyoruz, ancak yakınları olmadan vermeyeceklerini söylüyorlar. Bilal’in sosyal güvencesi olmadığı için bu tedavi masrafı çıktı. Biz bunu ödemeyi taahhüt eden bir belge imzaladık ama yine de cenazeyi alamıyoruz” diye konuştu.

‘YAKINLARI GELMİYOR’

Ölen travestinin yakınlarının, arkadaşlarının cinsel kimliği nedeniyle cenazeyi almaya gelmediklerini anlatan Özen, “Bilal’in annesi ve babası öldü. İki ağabeyi ve teyzeleri var. Onlar da gelmek istemedi. Biz Bilal’in İnegöl’deki anne ve babasının yanına gömülmesini istiyoruz. Ancak oradaki yakınları, ‘cami imamı Bilal’in cenaze namazını kıldırmaz’ diyorlar. Arkadaşımızın cenazesini alırsak onu biz yıkatıp toprağa vereceğiz” dedi.

Tedavi gördüğü hastane yaşamını yitiren Bilal Özdem Gökkuşağı Derneği Başkanı Öykü Özen ile birlikte ‘Suç işlemek için örgüt kurmak’ ve ’Tehditle 10 ayrı travestiyi fuhşa zorlamak’ suçlarından haklarında açılan dava nedeniyle 13 ay cezaevinde yatmıştı.

CENAZEYİ ARKADAŞLARI ALDI

Bursa’da beyin kanamasından kaldırıldığı Devlet Hastanesi’nde 5 gün önce ölen ve cesedi morgda bekletilen ‘Burcu’ takma adlı travesti Bilal Özdem’in cenazesini, bugün morgdan arkadaşları aldı. Travesti arkadaşlarının gözyaşları arasında cenaze arabasına konulan Bilal Özdem’in cenazesi toprağa verilmek üzere İnegöl İlçesi’ne gönderildi.

İMAM, MÜFTÜYE DANIŞTI

Travesti arkadaşları tarafından Bursa’da Devlet Hastanesi morgundan alınan ‘Burcu’ takma adlı travesti Bilal Özdem’in cenazesi İnegöl’ün Edebey Köyü’ne getirildi. Köyün imamı Kenan Demirer, cenaze namazının nasıl kıldırılacağına ilişkin İnegöl Müftülüğü’nden yardım istedi. Müftülüğün cenaze namazını er kişi niyetine kıldırabilirsin görüşü üzerine imam Demirer, cenaze namazını kıldırdı.

Namazın ardından Bilal Özdem’in cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi. Cenazeye Özdem’in yakınları katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam