İmam-hatip lisesinde içki ve bali olayı

 SİVAS Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuyan ve okulun pansiyonunda kalan 6 öğrenci içki içip uçucu madde kullandıkları iddiasıya çeşitli ilçelerde bulunan İmam Hatip Liseleri’ne gönderildi. Olay, kent merkezinde bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin pansi

İmam-hatip lisesinde içki ve bali olayı

 

SİVAS Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuyan ve okulun pansiyonunda kalan 6 öğrenci içki içip uçucu madde kullandıkları iddiasıya çeşitli ilçelerde bulunan İmam Hatip Liseleri’ne gönderildi.
 
Olay, kent merkezinde bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin pansiyonunda meydana geldi. Okul pansiyonunda kalan 2’inci sınıfta okuyan 6 öğrenci nöbetçi öğretmenlerin akşam odaları kontrol ettiği sırada iddiaya göre alkol ve uçucu madde kullanırken yakalandı. Bunun üzerine görevli öğretmenler tutanak tutarak durumu okul yönetimine bildirdi.
 
Yapılan inceleme ardından Anadolu İmam Hatip Lisesi 2’inci sınıf öğrencileri; M.E., E.Ç., M.Ç., A.T., Ö.B. ve H.D. hakkında işlem yapıldı. Öğrencilerin velileri okula çağrılarak durumdan haberdar edildi. Durumu velilere anlatan okul yönetimi Milli Eğitim Bakanlığı’nın ödül ve disiplin yönetmenliğinde bulunan 12’nci maddenin ’C’ bendinin 11 fıkrası uyarınca bağımlılık yapan zararlı maddeleri bulundurma ya da kullanmak suçunu işleyenlerin tasdikname ile okuldan uzaklaştırma cezası alacaklarını bildirdi. Bunun üzerine okul yönetimi ile görüşen veliler okuldan atılma yerine çocukların naklini başka okula aldırılmasını önerdi. Bu isteğin kabul edilmesiyle öğrencilerden 2’si Yıldızeli, 2’si Hafik, 2’si ise Divrği İmam Hatip Lisesi’ne gönderildi.
 
20 ÖĞRENCİYE UZAKLAŞTIRMA
 
Okul yönetiminin yaptığı inceleme sonucunda aynı pansiyonda kalan ve arkadaşlarının içki içtiğini ve uçucu madde kullandığını bildiği halde okul ve pansiyon yönetimine haber vermeyerek göz yuman 20 öğrenciye ise, 2 veya 3 gün okuldan uzaklaştırma ve kınama cezaları verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de olayı doğruladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam