İlk uçan karakolu

 2002’de sözleşmesi imzalanan projede ana yüklenici firmadan kaynaklanan teknik sıkıntılardan dolayı teslim tarihi uzun süre gecikmişti. Proje kapsamında ilk olarak 9 adet CN-235 tipi hafif nakliye uçağı, 1998’de 147 milyon dolara satın alındı. Uçakların

İlk uçan karakolu

 

2002’de sözleşmesi imzalanan projede ana yüklenici firmadan kaynaklanan teknik sıkıntılardan dolayı teslim tarihi uzun süre gecikmişti.
 
Proje kapsamında ilk olarak 9 adet CN-235 tipi hafif nakliye uçağı, 1998’de 147 milyon dolara satın alındı. Uçakların satın alınmasına Meltem-1 projesi adı verildi.
 
UÇAN KARAKOLLAR
 
Uçakları karakol görevi yapacak şekilde donatmak için ana yüklenici Fransız THALES firması ile anlaşma yapıldı. Sistemin uçaklara yerleştirilmesi projesine ise Meltem-2 adı verildi. Proje bedeli 390 milyon dolar olarak belirlendi. 2002’de yürürlüğe giren Meltem-2 programında TAI, önemli sistemlerin uçağa montajından sorumlu alt yüklenici olarak görev yapıyor. Türk kıyıları proje ile havadan kontrol edilebilecek.
 
Sahil Güvenlik Komutanlığı uçak sayesinde deniz kirliliğini tespit, yer gözetleme, kaçakçılık tespiti ve önleme yapabilecek. Diğer uçakların modifikasyon faaliyetleri ile sistem yazılım test faaliyetlerinin ise TAI ve HAVELSAN tesislerinde devam ettiği öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam