İlk hacı kafilesi yurda döndü

Türk hacılardan dönüş yapacak ilk kafile yarın Cidde'den İstanbul'a hareket edecek. Kurban Bayramı'nın ilk günü gerçekleştirilen şeytan taşlama ve kurban kesiminin adından, tıraş olup ihramdan çıkan hacılar, bir yandan da Kâbe'yi tavaflarını sürdürüyor. B

İlk hacı kafilesi yurda döndü

Türk hacılardan dönüş yapacak ilk kafile yarın Cidde'den İstanbul'a hareket edecek. Kurban Bayramı'nın ilk günü gerçekleştirilen şeytan taşlama ve kurban kesiminin adından, tıraş olup ihramdan çıkan hacılar, bir yandan da Kâbe'yi tavaflarını sürdürüyor.

Bugün de şeytan taşlamaya devam edecek olan hacılar, ziyaret ve veda tavafı ile hac farizasını tamamlayarak dönüşe hazırlanacak. Hacıların önemli bölümünün yarından itibaren yurtlarına dönmeye başlayacağını belirten Suudi yetkililer, ilk kafilenin özellikle Suudi Arabistan'ın içinden ve Körfez ülkelerinden gelenler olduğunu belirtti. Türk hacıların kutsal topraklarda kalacak olanları ise Medine'ye geçtikten sonra Türkiye'ye dönecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam